Mobile menu

Analiz Yayıncılık 23. ve 24. satranç kitaplarını yayınladı

ks1-horz
Açıklamalarıyla Kazandıran Satranç ve Satrancı Hamle Hamle Anlamak

ks1Açıklamalarıyla Kazandıran Satranç:
ISBN: 978-605-85982-5-6
Özgün Adı: Winning Chess Explained
Yazar: GM Zenon Franco
Çeviri: Ali Polatel
Sayfa Sayısı: 248
Boyut: 17cm x 24cm
Fiyatı: 20.00 TL (KDV dahil)

Satrançta bilgi birikimimizi genişletmenin önemli bir yolu, içerdiği unsurlarla öğretici olan oyunları incelemekten geçer. Böylelikle tahta başında benzer durumlarla karşılaşıldığında, doğru kararları verebilmek mümkün olabilir. Ancak satrançseverler, satranç ustalarının rehberliği olmadan, oyunlardaki ana fikri kavramakta güçlük yaşayabilir. Bu nedenle, hangi oyunların örnek olarak seçileceği ile seçilmiş olan partilerin mühim unsurlarının vurgulanması çok önemli ve değerlidir.

GM Zenon Franco'nun kitabında belirttiğimiz nitelikteki 50 öğretici oyun açıklayıcı analizler eşliğinde sizlere sunuluyor.

Bu oyunların yanı sıra, fikirlerin pekiştirilmesi adına bazı tamamlayıcı klasik örneklere de yer verilmiştir. Bölümlerin sonunda yöneltilmiş olan 45 alıştırmaysa, okuyucuların ilgili konuyu kavrayıp kavrayamadıklarını sınamaları açısından güzel bir fırsattır. Kitap Türkçe'ye başarılı satranç oyuncusu Ali Polatel tarafından çevrilmiştir.




hamlek1Satrancı Hamle Hamle Anlamak:
ISBN: 978-605-85982-6-3
Özgün Adı: Understanding Chess Move by Move
Yazar: GM John Nunn
Çeviri: Görkem Sivri
Sayfa Sayısı: 308
Boyut: 17cm x 24cm
Fiyatı: 24.00 TL (KDV dahil)

İlk olarak yayınlandığı 2001 yılında satranç dünyasında büyük yankı uyandıran Satrancı Hamle Hamle Anlamak, GM John Nunn'ın dikkatlice seçtiği 30 oyunun analizinden oluşuyor. Kitapta yer verilen karşılaşmalar, içerdikleri belirgin temalara göre ayrılmış, bu temaların önemli yönlerinden söz edilmiş ve mücadelenin sonunda da okuyuculara ışık tutabilecek fikirler, 'öğrenilecek dersler' şeklinde madde madde sıralanmıştır.

Sunulmuş olan oyunları dikkatlice inceleyecek satrançseverlerin oyunlarında büyük bir ilerleme gösterecekleri açıktır. Eser 2001 yılında, satranç yazın dünyasının en prestijli ödüllerinden olan ChessCafe.Com Yılın Kitabı ödülünü kazanmıştır.

Türkçe'ye başarılı satranç oyuncusu Görkem Sivri tarafından kazandırılmıştır.





sorubankasi


















Yukarıdaki kitapların yanı sıra, baskısı tükendiği için bir süredir satrançseverlere sunulamayan Satranç Soru Bankası (GM John Emms) kitabına da yeniden ulaşılabilir. Kitabın ikinci baskısında yeni bir kapak kullanıldığı dikkat çekmekte.