Mobile menu

Dünya Takımlar Şampiyonası Ödül Töreni

IMG 1582Dünya Takımlar Şampiyonası ödül töreni saat 19.00'da Limra Otel Turgut Albayrak Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılışta söz alan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay şunları kaydetti: "İki hafta önce başlayan ve heyecanlı anlara sahne olan Dünya Takımlar Şampiyonası'nı başarıyla tamamladık. Şampiyonanın başından sonuna kadar istikrarla yoluna devam eden ve birazdan kupayı kucaklayacak olan Rusya takımını tebrik ediyor, burada mücadele eden tüm sporculara teşekkür ediyorum.

IMG 1228
 Gülkız Tulay
IMG 1244
 Kirsan Ilyumzhinov


İkinci kez ev sahipliği yaptığımız bu şampiyonada olduğunuz süre boyunca rahat ettiğinizi umuyor, ülkemizde organize edeceğimiz bir başka üst düzey şampiyonada sizleri yeniden aramızda görmeyi arzu ediyoruz.

Son olarak bu şampiyonanın gerçekleşmesinde katkıları bulunan Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüze, FIDE Yönetimine, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım."

IMG 1306
 Balgabaev, Ilyumzhinov, Tulay ve Yazıcı


FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov ise konuşmasında " FIDE yönetimi adına burada bulunan tüm konuklara selamlarımı iletiyorum. Türkiye'de ikinci kez gerçekleşen bu önemli şampiyonanın uluslarası arenada satrancın tanıtımı için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki satranç geleneğinin artarak devam ettiğini ve dünyanın en güçlü takımlarının Antalya'da buluşarak satranç sanatını ustalıkla sergilediklerini sevinerek görüyoruz. Ermenistan, Rusya, Ukrayna, Çin, Azerbaycan, Mısır, Türkiye, Almanya, Hollanda ve Amerika gibi birbirinden değerli takımları iki hafta boyunca burada ağırladık. Her kıtadan önemli takımların burada mücadele ettiklerine şahit olduk. Her oyuncu, her takım kendi oyun stillerini burada göstererek bir takım olarak burada zafer kazanmışlardır. Bu şampiyonayı dördüncü kez kazanan Rusya Takımı'nın gösterdikleri motivasyon tüm dunyaya ilham ve neşe veriyor. Bu neşeyi onlarla paylaşmaktan onur duyuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türkiye Satranç Federasyonu'na, Gülkız Tulay'a, sponsorlara ve gönüllülere teşekkürlerimi sunuyorum. Onların satranç aşkı olmasa bu büyük olay gerçekleşemezdi. Türkiye yine standartların ötesinde bir şampiyonaya imza atarak, dünya çapında satrancın gelişimine üst düzey destek vermiştir. 2000 ve 2012 Dünya Satranç Olimpiyatları'nı son derece başarılı bir şekilde düzenlemiş olan Türkiye Satranç Federasyonu'na ve FIDE Asbaşkanım Ali Nihat Yazıcı'ya teşekkürlerimi sunuyor, herkese sağlık, mutluluk ve en güzel dileklerimi iletiyorum.

Biz bir aileyiz!"

IMG 1368
 Başhakem Anastasia Sorokina yedek masada
dereceye girenlere madalyalarını takdim etti.

1. Varuzhan Akobian 2. Yu Yangyi 3. Nikita Vitiugov
IMG 1399
 İtiraz Kurulu Üyesi Petr Pisk dördüncü masa ödüllerini takdim etti
1. Ian Nepomniachtchi 2. Xiangzhi Bu 3. Yuriy Kryvoruchko
IMG 1425
 İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu üçüncü masa ödüllerini takdim etti
1. Daniel Fridman 2. Alexander Onischuk 3. Yue Wang

Ödül töreninde FIDE Başkan Asistanı Berik Balgabaev, FIDE Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Culha, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, TSF Asbaşkanı Aşkın Keleş, şampiyona itiraz kurulu üyeleri ve TSF Kurul üyeleri yer aldılar.

IMG 1451
 İkinci masada dereceye giren sporcular
1. Anton Korobov 2. Sergey Karjakin 3. Ding Liren
IMG 1477
 TSF Asbaşkanı Aşkın Keleş birinci masa ödüllerini takdim etti.
1. Levon Aronian 2. Hikaru Nakamura 3. Vassily Ivanchuk
IMG 1514
 Üçüncü Ukrayna Takımı
IMG 1537
 İkinci Çin Takımı
IMG 1613
 Şampiyon Rusya
IMG 1623
 Rusya milli marşı çalınırken
IMG 1654
 Takım kaptanları Xu Yun, Yury Dokhoian ve Olexandr Sulypa