Mobile menu

Yeni Lider Rusya!

r8Günün en heyecanlı maçı Ukrayna - Rusya karşılaşmasıydı. İlk üç masanın beraberliklerinin ardından son masada Ian Nepomniachtchi, Yuriy Kryvoruchko'yu yenerek takımını galibiyeti götürdü. Böylece son tura girmeden önce Rusya şampiyonanın yeni lideri oldu. Ukrayna ise bu kaybın ardından üçüncü sıraya geriledi.

Dördüncü masada Nepomniachtchi açılıştan elde ettiği pozisyonel üstünlüğü oyun boyunca korumayı başardı ve Kryvoruchko kendisi için kötü bir konumda Va1 oynayarak fahiş bir hata yapınca, rakibinin vezirini düşüren genç Rus satranççı ülkesine şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet getirdi.

IMG 0792
 Grischuk küçük ziyaretçileriyle
IMG 0814
 Vladimir Kramnik ve meraklı satranççılar


Azerbaycan Mısır'ı 4-0 yenerek şampiyonanın en farklı skoruna imza attı. Üçüncü kazancına ulaşan Azerbaycan sekizinci tur sonunda yedinci sıraya oturdu.

IMG 0809
 Tur öncesi Alexander Grischuk
IMG 0821
 Ian Nepomniachtchi


Almanya - Çin arasında oynanan maçta Khenkin-Li, Ding-Fridman, Naiditsch-Bu partileri beraberlikle noktalanırken son masada David Baramidze'ye karşı kazanan Yu Yangyi sayesinde Çin takımı karşılaşmayı 1,5-2,5 sonlandırarak son tura ikinci sırada girmeyi başardı.

IMG 0833
 Ivanchuk - Kramnik
IMG 0860
 Ian Nepomniachtchi - Yuriy Kryvoruchko


Türkiye-Amerika mücadelesi bu turun ilgi çekici bir diğer karşılaşması oldu. Solak-Kamsky ve Onischuk-Yılmaz partileri beraberlikle noktalanırken Barış Esen Ray Robson'ı, Akobian ise Emre Can'ı mağlup ederek takımlarına birer puan getiren sporcular oldular. Her iki beraberlikte de avantajın Türk sporcularda olması ve Emre Can'ın pozisyonunun da Akobian'a karşı iyi olduğu göz önüne alınırsa galibiyeti kaçıran tarafın Türkiye olduğu rahatça söylenebilir. 2-2 sona eren karşılaşmanın ardından Amerika beşinci sıraya geriledi.

IMG 0875
 Solak - Kamsky
IMG 0878
 Igor Khenkin


Hollanda-Ermenistan karşılaşmasında ise Hollanda takımını Sergei Tiviakov'dan gelen yalnızca yarım puan ile yetinerek masadan 0,5-3,5 mağlup ayrıldı. Akopian'ın Van Wely'ye karşı kazandığı parti güzel bir kale finaline sahne oldu. Levon Aronian'ın Giri'ye karşı oynadığı oyun sonu da öğreticiydi. Ermenistan son tura dördüncü sırada giriyor.

IMG 0880
 Abdel - Safarli
IMG 0913
 Rusya Takımı


Şampiyona Sayfası