Mobile menu

Dünya Takımlarda Ukrayna Lider

r5Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden Dünya Takımlar Şampiyonası'nda beş tur geride kaldı. Günün en ilgi çekici ve önemli maçı Ermenistan-Azerbaycan arasında oynandı. Akopian ve Durarbeyli takımlarına birer puan getirseler de ilk iki masadaki maçlar beraberlikle noktalanınca maç 2-2 bitti.

Aronian-Mamedov arasında oynanan günün en uzun partisinde, kale file kale oyun sonunda Mamedov kayıp konuma düşmesine rağmen 50 hamle kuralını iyi kullanarak masadan beraberlikle ayrılmayı başardı.

Hollanda-Mısır mücadelesi, Giri'nin erken kazancı ve Sokolov'dan gelen bir puana Tiviakov ve L'ami'nin beraberlikleri de eklenince 3-1 Hollanda'nın lehine bitti. Salonda uzun süre devam eden L'ami –Labib mücadelesinde piyon önce kale finali oynayan L'ami kazancı zorladı fakat yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı.

IMG 9784
 Bu Xiangzhi
IMG 9747
Ivanchuk - Ipatov



Beşinci tura tam puanla giren Ukrayna bu turda Türkiye ile karşılaştı. Dört maçında beraberlikle bitmesi beklenirken Yuriy Kryvoruchko – Barış Esen partisinde ters renkli fil oyun sonunda yüzü gülen taraf Kryvoruchko oldu ve maç 2,5-1,5 Ukrayna'nın galibiyetiyle noktalandı.

IMG 9763
 Nakamura - Li


Vladimir Kramnik'in dinlendiği Rusya-Almanya karşılamasında Karjakin, Grischuk ve Vitiugov maçlarını kazanırlarken, Nepomniachtchi – Fridman partisi berabere bitti ve maçı 3,5-0,5 kazanan Rusya ikinci sıraya yerleşti.

IMG 9764
 Aronian - Mamedov


Amerika-Çin maçında ise Nakamura'nın kazancı ve Onischuk'tan gelen yarım puan ile yetinen Amerika takımı karşılaşmayı 1,5-2,5 kaybetti. Ding Liren – Gata Kamsky partisinde üç piyon öne geçen Çinli satranççı oyun sonunda rahatça kazandı. Bu Xiangzhi –Ray Robson arasındaki maçta ise Xiangzhi, rakibinin aşırı iyimser oyununu cezalandırarak maçtan kazanç ile ayrılmayı bildi. Bu kazanç ile Çin altıncı tura beşinci sırada girdi.

IMG 9768
 Karjakin - Khenkin


Şampiyonanın altıncı turu 02 Aralık Pazartesi günü oynananacak.

Şampiyona Sayfası