Mobile menu

Dört Dörtlük Ukrayna!

r4webDünya Takımlar Şampiyonası'nda dört tur tamamlandı. Mısır-Amerika karşılaşmasının galibi 0,5-3,5 Amerika olurken, Mısır takımının elde ettiği yarım puan Ray Robson ile karşılaşan GM Amin Bassem'den geldi. Amerika bu kazanç ile şampiyonadaki ikinci galibiyetini aldı ve dördüncü sıraya yerleşti.

Şampiyonanın favori takımlarından biri olan Ermenistan takımı için şanssız bir gün oldu. Çin takımı, Aronian'ın kazancı ve Sargissian'dan gelen yarım puan ile yetinen Ermenistan'ı 2,5 – 1,5 mağlup etti. Levon Aronian rakibi Li Chao'yu açılışta şaşırtarak yakaladığı avantajı asla elinden kaçırmadan son derece dakik bir oyun ile masadan galip ayrıldı. Ding Liren'in Movsesian'a siyahlarla orjinal bir Şah-Hint partisinde kazandığı oyun etkileyiciydi. Bu Xiangzhi beyazlarla sonradan Sicilya formasyonuna dönen bir İngiliz partisinde Akopian'ı yavaş ama emin bir şekilde mağlup etti. Bu kayıp Ermenistan'ın beşinci tura ikinci sırada girmesine engel olamadı.

IMG 7082
 GM Amin Bassem
IMG 7153
 Azerbaycan

Azerbaycan-Rusya mücadelesi ise 1,5-2,5 Rus takımının lehine neticelendi. Maçın tek kazancı Karjakin-Safarli partisinden gelirken, diğer üç masadaki partiler beraberlikle sonuçlandı. Nidjat Mamedov - Alexander Grischuk oyunu Carslen-Anand Dünya Şampiyonası'nda oynanan oyunu aynen takip etti ve beraberlikle neticelendi. Birinci masada Rauf Mamedov'un elde ettiği piyon fazlası Vladimir Kramnik'i yenmesine yetmedi. Vitiugov-Guseinov partisi berabere biterken Safarli'nın piyon fedalı cesur atağını savuşturmayı başaran Karjakin ülkesine galibiyeti getirdi. Rusya takımı şampiyonadaki ikinci kazancına ulaşarak üçüncü sıradaki yerini aldı.

IMG 7099
 Li Chao




IMG 7131
 Li - Aronian
IMG 7152
GM Gata Kamsky

Turun son dakikalarına kadar devam eden maçlardan biri olan Almanya-Ukrayna karşılaşmasında Ivanchuk ve Kryvoruchko masadan kazançla ayrılırken, Korobov ve Moiseenko'nun beraberlikleri ile maçı 3- 1 kazanan Ukrayna beşinci tura birinci sırada girmeyi başardı. Baramidze'nin uzmanı olduğu İspanyol Açılışı'nın Breyer varyantında 25 hamlede terk etmesi günün enteresan sonuçlarından biri oldu. Ivanhcuk, Ukrayna'nın diğer kazancında fazlasıyla sakin bir şekilde oynamaya çalışan Khenkin'i etkili bir şekilde cezalandırmasını bildi.

IMG 7136
GM Varuzhan Akobian
IMG 7149
GM Ivanchuk bugün maça bu şapka ile çıktı

Türkiye – Hollanda mücadelesinde ise Türkiye yarım puanını son masada oynanan Emre Can – L'ami partisinden aldı. Van Wely'nin Solak'a karşı elde ettiği teknik kazancı izlemeye değerdi. İlk üç masadaki maçlarını kaybeden milli takımımız, yarın şampiyonaya kayıpsız devam eden tek takımı olan Ukrayna ile karşılaşacak.

IMG 7146
Almanya
IMG 7160
Çin Takımı


Şampiyona Sayfası