Mobile menu

Dünya Takımlarda Üçüncü Tur

r3Dünya Takımlar Şampiyonası'nda üç tur geride kaldı. Ermenistan-Amerika mücadelesinin galibi 2,5-1,5 Ermenistan takımı olurken, maçtaki tek kazanç Hikaru Nakamura'yı piyon önde girdiği kale oyun sonunda yenmeyi başaran Levon Aronian'dan geldi. Böylece Ermenistan şampiyonadaki ikinci kazancına ulaşmış oldu.

Rusya-Çin mücadelesinde ise Kramnik-Li, Karjakin- Wang ve Grischuk-Bu partileri beraberlikle noktalanırken, Ian Nepomniachtchi'nin GM Yangyi'yi yenmesi Rusya takımını galibiyete ulaştırdı. Maçtan 2,5-1,5 galip ayrılan Rusya şampiyonadaki ilk kazancını elde etti.

IMG 6987
Ian Nepomniachtchi

Ukrayna–Azerbaycan maçında da tek kazanç Alexander Moiseenko'dan geldi. Moiseenko, Vasif Durarbayli'nin taş fedasını çürüterek, materyal üstünlüğünü kazanca dönüştürmeyi başardı. Ukrayna bu galibiyetle dördüncü tura fire vermeden giren tek takım oldu.

IMG 7030
Alexander Moiseenko
IMG 7034
Vassily Ivanchuk 

Son üç masadaki maçların beraberlikle noktalandığı Hollanda-Almanya karşılaşmasının en uzun partisi birinci masada oynanan Anish Giri- Igor Khenkin partisi oldu. 65 hamlelik sıkı mücadelenin ardından oyun sonuna bir piyon önde giren takımına bir puanı Giri götürdü ve Hollanda takımı şampiyonadaki ilk kazancını elde etti.

IMG 6980
Ipatov - Solak

Alexander Ipatov ile Barış Esen'den gelen 2 puana, Dragan Solak'ın beraberliği de eklenince Türkiye –Mısır'ı 2,5-1,5 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Şampiyona Sayfası