Mobile menu

Dünya Takımlar - Amerika 3 - 1 Rusya

IMG 6922Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası'nda iki tur tamamlandı. Günün en önemli maçı Amerika-Rusya arasında oynandı. Birinci masada oynanan Nakamura-Kramnik partisi Nakamura'nın harika oyununa sahne oldu. Nakamura aldığı bu harika galibiyet ile reyting listesinde Carlsen ve Aronian'ın ardından şimdilik Kramnik'in önüne geçmiş oldu.

Maçın belirleyici olan bir diğer partisinde de genç sporcu Ray Robson, Vitiugov karşısında son derece karışık olan partiyi siyahlarla 28 hamlede kazanarak takımına bir puan kazandırdı. Diğer iki partide beraberlikle sonuçlanınca maça favori olarak çıkan Rusya takımı dört masadan bir puan ile ayrıldı.

IMG 6880
GM Hikaru Nakamura
IMG 6882
GM Ray Robson


Günün diğer önemli mücadelesinde Ukrayna ilk iki masada aldığı galibiyetlerle güçlü rakibi Çin'in üstesinden gelmeyi başardı. Ivanchuk'un sıra dışı açılışı ve rakibinin kafasını karıştıran oyunu görülmeye değerdi. Çin'in tek galibiyeti ise üçüncü masada Yue Wang'dan geldi. Ukrayna maçtan 2,5-1,5 galip ayrıldı.

Shakhriyar Mamedyarov ve Teimour Radjabov'dan yoksun kadrosu ile mücadele eden Azerbaycan bu turda Hollanda karşısında kazanmayı bildi. Safarli Van Wely'yi oyun sonunda geçer piyonların önemini gösteren güzel bir partide yendi. Nidjat Mamedov da hafif üstün götürdüğü İspanyol partisini Sokolov karşısında kazanınca Azerbaycan diğer iki masada aldığı beraberliklerle maçtan 3-1 galip ayrıldı.

IMG 6890
GM Loek Van Wely


Türkiye-Almanya karşılaşması ev sahibinin bir kez daha üzüldüğü bir skorla noktalandı. Türkiye'nin puanları birinci masada Ipatov ve dördüncü masada Barış Esen'in aldığı beraberliklerden gelirken, ikinci ve üçüncü masalarda Meier ve Naiditsch'in galibiyetleri skoru 3-1 yaptı.

IMG 6914
GM Barış Esen

Günün son maçında Aronian'ı dinlendiren Ermenistan, Mısır'ı 3-1'lik skor ile rahat geçti.

Maçlar sırasında GM Oleksienko ve IM Arduman'ın canlı yorumlarını takip etmeyi unutmayın.

Şampiyona Sayfası