Mobile menu

Vaisser ve Ankudinova Şampiyon

Vaisser Ankudinova
23. Dünya Emektarlar Şampiyonası sona erdi. Açık kategoride Anatoly Vaisser, Kadınlar kategorisinde Yelena Ankudinova birinci oldu. Şampiyona 11-24 Kasım 2013 tarihleri arasında Hırvatistan'ın Opatija ilçesinde gerçekleştirildi.

Açık kategori çok çekişmeli geçti ve bunun sonucu olarak da doyurucu güzel oyunlara sahne oldu. Fransa'dan Anatoly Vaisser turnuvaya birinci sırada başladı ve baştan sona istikrarlı oyunlarıyla birinci bitirdi. Ancak onunla eş puana ulaşan bir isim daha vardı. Geçen yılın dünya şampiyonu Danimarkalı Jens Kristiansen onuncu sırada başladığı turnuvada son turlara girerken üst sıraları yakaladı ve Vaisser'le birlikte 8,5 puanla turnuvayı tamamladı. Ancak averajı üstün olan Vaisser kupanın sahibi oldu. Başlangıç sıralamasında ikinci sırada başlayan Hırvatistan'dan Krunoslav Hulak ise üçüncülükle yetindi. Bu sayede hiç değilse bronz madalyanın ülke dışına çıkmasını önledi.

Turnuvanın en göze batan ismi ise Romen Mihai Suba oldu. Suba dinamik ve öğretici oyunlarıyla göz doldurdu. Birbirinden güzel oyunlar sergilerken yedinci turda yine çok güzel oynadığı maçı tam parlak bitirecekken bir gafla kaybeden Suba dördüncülükte kaldı.

AskellKarason MihaiSuba

Kadınlar kategorisi sürpriz bir şampiyon çıkardı Kazakistan'dan Yelena Ankudinova. Favorileri bir bir ardında bırakan Ankudinova dokuz turun sonunda 7 puan toplayarak zafere ulaşan isim oldu. İkinciliği 6,5 puanla Gürcistan'dan Nona Gaprindashvili, üçüncülüğü ise 6 puanla aynı ülkeden Tamar Khmiadashvili kazandı.

Türk oyunculardan İsmail Doğantuğ 99. sıırada girdiği turnuvayı 6 puanla 56. sırada bitirdi. Doğantuğ Elo'sunu 31.6 puan geliştirdi. Metin Kayaman ise 178. sırada başladığı turnuvayı 148. sırada bitirdi. Kayaman 4,5 puan topladı ve Elo'sunu 32.4 puan geliştirdi.

Balashov Vaisser

BentSorensen IsmailDogantug