Mobile menu

Dünya Takımlar Şampiyonası Açılış Töreni

IMG 05042013 Dünya Takımlar Şampiyonası açılış töreni Kemer Limra Otel Turgut Albayrak Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende söz alan Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Aşkın Keleş şunları kaydetti;

"Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve yönetim kurulu adına hepinize hoş geldiniz diyor ve saygıyla selamlıyorum. 10 ülkeden 100 değerli konuğu ağırladığımız Dünya Takımlar Satranç Şampiyonasına ikinci kez ev sahipliği yapıyor olmanın kıvancını yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda düzenlediği üst düzey şampiyonalarla, uluslararası satranç arenasında adından sıkça söz ettiren ve bir marka haline gelen Türkiye Satranç Federasyonu için, dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan bu şampiyonanın ayrı bir anlamı bulunmaktadır.

Pek çok Avrupa ve Dünya şampiyonasına başarıyla ev sahipliği yapmış olan, tarihin, doğanın ve kültürlerin buluştuğu güzel şehrimiz Antalya'da hoşça vakit geçireceğinizi umuyor, burada mücadele edecek tüm sporculara başarılar diliyorum.

Sözlerimi bitirirken bu şampiyonanın gerçekleşmesinde katkıları bulunan Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüze, FIDE Yönetimine, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İş Bankası ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım"

Keleş'ten sonra söz alan FIDE İcra Direktörü Nigel Freeman ise FIDE Başkanı adına Türkiye Satranç Federasyonu'na bir başka büyük FIDE etkinliği düzenlediği için teşekkür etti. Türkiye Satranç Federasyonu'nun her zaman üst düzey organizasyonlara imza attığının altını çizen Freeman, Türkiye'de satrancın geldiği noktaya örnek olarak 2001 yılında Leon'da 34 ülke arasında şampiyonayı 33. sırada bitiren Türkiye'nin bu yıl ise Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda Rusya takımını yenmesini gösterdi. Türk satrancının şu anki durumuna gelmesi için büyük emek harcayan Ali Nihat Yazıcı ve Gülkız Tulay'a teşekkürlerini iletti. Nigel Freeman Spor Bakanlığına, Türkiye İş Bankası'na ve yerel yönetimlere katkılarından dolayı şükranlarını ileterek sözlerini noktaladı.

FIDE Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun iştirakları ile gerçekleştirilen açılış töreni, dans gösterilerinin ve takım kaptanlarının sıra kura çekimlerinin ardından noktalandı.

Şampiyona Sayfası