Mobile menu

Dünya Emektarlar Şampiyonası - Tur 3

kÜçüncü turda iddialı oyuncular genellikle kazandı. Mihai Suba parlak kazanmadı ama alan avantajı ve taşların işlerliği konusunda ders olacak bir oyuna imza attı. İkinci masada Vasiukov kolay bir galibiyet elde ederken birinci masada Vaisser alet önde olmasına karşın köşe piyon konumu yüzünden kazanana kadar epey terledi. Dördüncü turda Vaisser karşısında Suba'yı bulacak ki bu turnuvanın önemli bir dönemeci olacak.

İsmail Doğantuğ güçlü rakibi IM Filipenko karşısında açılışta kötü konuma düştü. Oyunortası ve oyunsonunda savunma konumunda kaldı. Ancak mücadeleyi elden bırakmadı ve ısrarlı bir direniş sonunda beraberliği koparmayı başardı. Böylece 3 turda 2,5 puan kazandı ve ilerleyişine devam ediyor. Doğantuğ dördüncü turda yine onuncu masada canlı yayında oynayacak. Bu defa daha da güçlü bir rakiple karşılayıyor. Metin Kayaman ise bu turu puansız kapadı ve bir puanda kaldı.

Kadınlarda birinci masa berabere bitirdi. İkinci masada ise önemli isimlerden Galina Strutinskaya kaybetti. Büyükusta Nona Gaprindashvili de üstü üste iki beraberlikten sonra bu turda galibiyet elde etti. Önemli isimler şimdilik arkalarda kaldılar.

Dördüncü tur eşlendirmeleri: http://www.chess-results.com/tnr98611.aspx?lan=1&art=2&rd=4&flag=30&wi=821

AlexanderFilipenko IsmailDogantug
 Alexander Filipenko - İsmail Doğantuğ
HelgeTheting KrunoslavHulak
 Helge Theting - Krunoslav Hulak
JanLind EvgeniVasiukov
 Jan Lind - Evgeni Vasiukov
MihaiSuba ZorkoKonstanjsek
 Mihai Suba - Zorko Konstanjsek
NataliaTitorenko ElenaFatalibekova
 Natalia Titorenko - Elena Fatalibekova
VictorKuprechik RikardMedancic
 Victor Kuprechik - Rikard Medancic