Mobile menu

Kasparov Kocaeli'de

copyGarry Kasparov, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında dağıtılacak 27 bin satranç takımı ve eğitim setinin ilk 20 adedini Akçakoca İlkokulu öğrencilerine bizzat kendisi dağıttı. Tarihi Sırrı Paşa Konağı'nda gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Mehmet Kaya, Asbaşkan Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yalazay, minikler ve aileleri katıldı.

Kocaeli'de gerçekleşen 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın son gününde Kocaeli'ne gelen ve Kocaelili sporcumuz, Avrupa Okullar dördüncüsü, 2013 Küçükler Türkiye şampiyonluğu(9 yaş) unvanını kazanan Kağıtsporlu 9 yaşındaki Can Baylav ile maç yapan Kasparov, "Burada çocukların satranca ilgisi beni mutluluktan ağlatacak derecede sevindirdi" dedi.

Dünyaca Ünlü Satranççı Garri Kasparov Can Baylavla satranç oynadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sporu tabana yayma amacıyla başlattığı ve her yıl ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine dağıttığı satranç setleri bu yıl, satrancın yaşayan efsanesi Garry Kasparov tarafından Sırrı Paşa Konağı'nda düzenlenen törenle öğrencilere teslim edildi.

Garri Kasparov ve Genel Sekrter Ersin Yazıcı çocuklara satranç seti hediye etti 1

Kocaeli'de düzenlenen 2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası"ndan etkilenen Garry Kasparov, Türkiye Satranç Federasyonu vasıtasıyla bu etkinliği öğrenerek yerinde görmeye karar vererek, Kocaeli'ye geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne satranca katkıları nedeniyle teşekkür eden Kasparov, "Türkiye Satranç Federasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından memnun oldum ve beni şaşırttı. Çocukların satranca ilgisi beni mutluluktan ağlatacak derecede sevindirdi. Satranç itibarı hak ediyor. Türkiye'de itibar görmesinden memnun oldum. Umarım daha da yayılır" diye konuştu.

Garri Kasparov ve Genel Sekrter Ersin Yazıcı çocuklara satranç seti hediye etti 2

Genel Sekreter Ersin Yazıcı Garri Kasparova kahve seti hediye etti.

Kasparov çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.  2

Kasparov çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.  1

Genel Sekreter Ersin Yazıcı Efe Mert Kılıçla satranç oynadı.

IMG 0074

Can Baylav

Garry Kasparov ile satranç oynayan ve aynı zamanda Kağıtspor'un lisanslı satranç oyuncusu olan Türkiye şampiyonu Can Baylav ise satrancın yaşamı olduğunu söyleyerek, "Satranç oynamaya 5 yaşında başladım. Abim öğretti. Bugüne gelmek için çok çalıştım. Satrancı çok seviyorum. Satrançta başarılı olmak için biraz yetenek, bolca da çalışma gerekiyor. Satranç dışında futbol oynuyorum. Büyüyünce mühendis olmak istiyorum" dedi.

IMG 1079

Efe Mert Kılıç

Yine Kağıtspor'un lisanslı satranç oyuncusu olan ve Türkiye ikinciliği bulunan 13 yaşındaki Efe Mert Kılıç da satranç oynamaya reklamlarda gördüğü satranç seti ile başladığını söyledi. Kılıç, "Daha sonra ailem satranç seti aldı. Kursa gittim, hocalarla çalıştım. Bir yerden sonra kendisi ilerliyor. Satranç beni sürekli bilgilendiriyor. Sayesinde yeni insanlarla tanışıyorum. Çinli, Tunuslu insanlarla tanıştım. Bugün Garry Kasparov ile tanıştım. Satranç için bence yetenek çok önemli. O anki ruh hali de çpok etkili oluyor. Tabii çalışmak da gerekiyor. Ben ayrıca basketbol ve futbol oynuyorum. İleride bilim adamı ya da mühendis olmak istiyorum" dedi.