Mobile menu

Tur 9 - Ipatov ve Bulmaga Lider

Girls 1- 4Dünya Gençler Şampiyonası'nın dokuzuncu turu saat 20.24'te tamamlandı. Birinci masada çok ilginç bir açılış oynanmasının ardından dengeler bozulmadı ve oyun sonunda ters renkli filler kalınca iki tarafta beraberlikte anlaştı. GM Alexander Ipatov Hintli rakibi karşısında üstünlüğü açılıştan alarak oyunu rahatça kazanmasını bildi ve 8 puanla tek başına birinci sıraya yükseldi.

Cori Jorge Benoni oynayan Idani karşısında açılıştan iyi kalarak rakibine pek şans tanımadan kazanırken, Ter Sahakyan Samvel ise tecrübesini konuşturdu ve Najdorf oynadığı maçta Kovalev karşısında 25...Kxe4 hamlesiyle galibiyete ulaşarak puanını 6.5 yaptı.

Türk sporculardan Vahap Şanal rakibine karşı beyazlarla iki piyon geri kalmasına rağmen yarım puan almayı başarırken, Batuhan Daştan Romanyalı rakibine kaybederek 5 puanda kaldı.

Diyap Büyükaşık, Cemil Can Ali Marandi, Mustafa Berkay Özdöver ve Esat Bağlan kazanarak puanlarını 5.5 puana çıkartırlarken, Burak Fırat ve Burak Uysal da maçlarından galip ayrılarak puanlarını 5'e yükselten sporcular oldular.

Kızlar kategorisinde ise Alina Kashlinskaya siyahlarla 27...Vb6 yerine Fd6 oynayınca oyun bir hamlede tersine döndü ve Irina Bulmaga mağlup olmak üzereyken maçtan galip ayrılarak 7,5 puan ile birinci sıraya tek başına oturdu.

İkinci masada Goryachkina Sveshnikov fikirlerini çok iyi uygulayarak genç rakibi karşısında galip gelmeyi bildi. Padmini ise siyahlarla Arabidze karşısında piyon önde kazanamadı ve oyun beraberlikle noktalandı.

Dördüncü masada ise Sabina herkesi şok ederek rakibini mat etmek üzereyken Ag4 hamlesini göremeyip Ah3-Af2 şahları ile oyunu berabere bitirdi.

Cori Deysi ise bugün şanslı günündeydi ve taş geri olmasına rağmen Wang Jue'nin bitmek bilmeyen hataları Cori'nin kazanmasını sağladı.

Türk oyunculardan Büşra Arığ ve Deniz Fırat arasındaki oyun, denge hiç bozulmadan berabere biterken, Gamze Nur Güney beyazlarla açılıştan sonra rakibinin Axe4 taktiğini göremeyince masadan puansız ayrıldı.

Dokuzuncu turdan fotoğrafları galeride bulabilirsiniz.