Mobile menu

Altıncı Tur - Yu ve Medina Lider


Yangyi Yu IMG 4975
Dünya Gençler Şampiyonası altıncı turu saat 20.20'de sona erdi. Birinci masada oynanan GM Yangyi Yu ile GM S.P. Sethuraman mücadelesinin galibi Çinli büyükusta Yu oldu. Yu Yangyi 31.cxb3 hamlesiyle galibiyeti zora sokmasına karşın kazanmasını bildi. Böylece Yu 5,5 puan ile yedinci tura tek başına lider giriyor. Slovak IM Tamas Petenyi karşısında siyahlarla oynayan 2012 Dünya Gençler Şampiyonu GM Alexander Ipatov at manevraları ve vezir fedasıyla şık bir bitiriş yaparak rahat bir galibiyet elde etti ve 5 puan ile ikinci sıraya yerleşti.

GM Grover karşısında açılışta dengeleri bozan GM Vidit maçı kaybederek 4 puanda kaldı. GM Eliseev ise Dragona karşı iyi bir oyun sergileyip kale finalinde daha hızlı olarak galibiyeti hanesine yazdırdı. IM Debashis beyaz taşlarla Özbek rakibine karşı kazanarak 5 puana ulaştı. GM Grover, IM Eliseev ve IM Debashis altıncı turdan bir puan ile ayrılarak ikinci sırayı paylaşan isimler oldular.
Cori Jorge, Kovalev, Indjic ve Stukopin ise bugünkü galibiyetleri sonrasında tekrar potaya girdiler.

Türk sporculardan Batuhan Daştan beyazlarla rakibine karşı kazanamazken, Vahap Şanal IM Narayanan karşısında siyahlarla pek sorun yaşamadan beraberlik elde etti.

Cemil Can Ali Marandi ise rakibinin hatasını değerlendirip erken bir galibiyet aldı. Burak Fırat'ın formsuzlugu devam ederken, Cankut Emiroğlu ve Mustafa Berkay Özdöver ise güçlü rakiplerine karşı galip gelerek puanlarını 3.5'a yükselttiler.

Kızlar kategorisinde ise ilk masada Rus rakibi WGM Alina Kashlinskaya'ya karşı 10. hamlede üstünlüğü sağlayarak kazanan WIM Warda Aulia Medina 5,5 puan ile liderliğe tek başına yerleşti.

İkinci masada WGM Deysi Cori ile WGM Irina Bulmaga arasında oynanan maçta ters renkli filler herhangi bir tarafın kazanmasına izin vermedi. WGM Bulmaga yedinci tura 5 puan ile ikinci sırada giriyor.

WGM Meri Arabidze, WGM Wang Jue'ye karşı kötü konumda kalmasına rağmen oyunu toparlayıp taş öne geçmeyi başardı. Fakat rakibin çok fazla piyonu olması sebebiyle oyun berabereye sürüklendi.

WGM Goryachkina ise oyun boyu piyon fazla olmasına karşın kazanamayarak 4 puanda kaldı. Saduakassova ve Zhao da bugün galip gelerek bu yarışta pes etmediklerini gösterdiler.

Üçüncü sırayı 4,5 puan ile Wang, Zhai, Saduakassova, Kashılinskaya, Cori ve Arabidze paylaşıyorlar.

Türk sporculardan ise Cansu Söylemez Hintli rakibine karşı iyi bir oyun sergileyemeyip mağlup olurken, Ezgi Adanmış ise kendisinden 400 Elo fazla olan İtalyan rakibi Laura Gueci'ye karşı galibiyet alarak puanını 3,0 'e yükseltti.

Altıncı turdan fotoğrafları galeride bulabilirsiniz.

FOTOĞRAF GALERİSİ