Mobile menu

Hatay Ziyaretimiz

baskanvebaskanTürkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay 10 Eylül 2013 tarihinde gittiği Hatay'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Tulay, Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban ile birlikte ilk olarak Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Emrullah Taşkın'ı makamında ziyaret etti. Tulay, ziyaretinin temel amacının Antakya'da yapılması planlanan ancak bölgedeki sıcak gelişmeler sebebiyle Kocaeli'ye alınan Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nın hazır hale gelmesinde destek veren başta Hatay Valiliğine, Antakya Belediye Başkanlığına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Hatay satranç ailesine teşekkür etmek olduğunu belirtti.

GÜLKIZ TÜLAY 1

GÜLKIZ TÜLAY 2

Tulay daha sonra beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban ile Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette 12-27 Eylül tarihleri arasında Antakya'da yapılması planlanan Dünya Gençler Satranç Şampiyonası hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

GÜLKIZ TÜLAY 3

Buradaki ziyaretin ardından Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş makamında ziyaret edildi. Belediye ziyaretinde de aynı konulara değinildi. Savaş burada yaptığı konuşmada; her şeyin nasip, kısmet olduğunu böyle olmasını istemediklerini fakat her şeyde bir hayır olduğunu dile getirerek, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu tür organizasyonlarda her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

GÜLKIZ TÜLAY 7

Gülkız Tulay son olarak Kuzeytepe Beldesi Northhil Otel'de Hatay Satranç ailesi ile bir araya geldi. Yaptığı açıklamada; Suriye sınırında yaşanan gelişmeler nedeni ile Kocaeli'ne alınan şampiyonanın Hatay'da yapılmasını çok isterdik. Ancak tüm gayretlerimize rağmen olmadı. Fakat şunu belirtmek isterim ki, Hatay satranç anlamında sürekli yükseliş gösteriyor. Bundan Türkiye Satranç ailesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Hatay'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Aslında bunu şöyle özetlemek isterim; burada çok güzel bir yemek pişirip hazırladık. Bu güzel yemeği gönül isterdi ki burada hep beraber yiyelim. Ama olmadı ve bu yemeği Kocaeli'nde yemek kısmet oldu. Bizim için önemli olan bu büyük organizasyonun yine ülkemizde yapılıyor olmasıdır" dedi.

GÜLKIZ TÜLAY 5

GÜLKIZ TÜLAY 6

Tulay açıklamasının sonunda, yapılması planlanan bu organizasyonda bize kapılarını ve gönüllerini sonuna kadar açan Ottoman Palace yönetim kurulu başkanı Ali Güngör ve ekibine de sonsuz teşekkürlerini iletti.

GÜLKIZ TÜLAY 9