Mobile menu

Hatay Dünya Gençler Şampiyonası için Toplandı

IMG 5236 - Copy12-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Hatay – Antakya'da yapılacak olan "Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'na" yaklaşılırken Hatay satranç ailesi İskenderun'da kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
Birlik, beraberlik, dayanışma adı altında yapılan kahvaltıya İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Türkiye Satranç Federasyonu Ulusal Takımlar Sorumlusu Yasin Emrah Yağız, Spor İlçe Müdürleri, Satranç İlçe Temsilcileri ile 200'e yakın davetli topluluğu katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban "bilindiği üzere Antakya'da Dünya Gençler Satranç Şampiyonası yapılacak. Bu konuda bu organizasyonun nasıl en iyi şekilde yapabiliriz konuşmak, tartışmak, biraz da beraber olmak için böyle bir kahvaltı düzenledik. Şunu belirtmeliyim ki Hatay Satranç ailesi ve Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte, başta Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın'ın büyük destekleriyle bu işin üstesinden alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum."dedi.

IMG 5253

Türkiye Satranç Federasyonu Ulusal Takımlar Sorumlusu Yasin Emrah Yağız da yaptığı konuşmada; Federasyon Başkanımızın yoğun işleri nedeniyle gelemediğini ama kalplerinin Hatay için attığını ifade ettiği konuşmasında, Hatay Satranç ailesinin böyle yoğun katılımlı bir kahvaltıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdklerini, bu anlamda Federasyonumuz adına bu aileye şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

IMG 5258

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada " Bir Belediye Başkanı sadece kanalizasyon, asfalt, park bahçe işleri yapmaz. O ilin sportif yönlerine de el atmalıdır. Bu anlamda sporun anası olarak bilinen satranç sporunu desteklemek amacıyla bünyemizde bir takım kurduk. Şu an bu satranç takımımız 2. ligde ama umuyorum ki bu yıl birinci lige çıkacaktır. Şahsen ben satranç sporuna ayrı bir önem veriyorum. İlimizde yapılacak bu Dünya Şampiyonasına elimizden gelen en büyük desteği vereceğiz" dedi.

IMG 5418

Son olarak kürsüye çıkan İskenderun kaymakamı Ali İhsan Su; Bu kahvaltıya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. Tek bir amaç için bu kadar içten sevgi dolu bir kalabalığı görmek beni çok mutlu etti. Bu aile bu şampiyonadan inanıyorum ki alnının akıyla çıkacaktır dedi. Kahvaltıda katkılarından ötürü Hatay'da kulüpleri bulunan kulüp yöneticileri tarafından Antakya Belediye Başkanına bir plaket sunuldu. Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise İl Temsilcisi Sultan Daban'a eski Antakya'nın sembolü olan tarihi Roma köprüsü resmi hediye etti.

IMG 5433

IMG 5562

IMG 5236