Mobile menu

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

25Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun birlikte organize ettiği, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonası 11 - 12 Mayıs 2013 tarihlerinde Malatya'da yapıldı.

Şampiyona kapsamında Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Davut İmamoğlu, "Çocuklarımızın farklı illeri görmesi, bu illerdeki arkadaşlarıyla tanışması ve kendi aralarında sosyalleşmeleri amacıyla bu turnuvayı düzenliyoruz. Buna benzer turnuvaları bakanlığımız kurulduktan sonra etkin bir şekilde yapmaya başladık. Çocuklarımızın kendilerini ifade etme, öz güvenlerinin sağlanması açısından bu turnuvalar büyük önem taşıyor. Malatya İl Müdürümüze ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

3

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş ise, ikincisi düzenlenen Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen satranç şampiyonasına 31 ilden çocuklarımız katıldı. Buradaki temel amacımız sportif ve sosyal, kültürel etkinliklerle birlikte farklı illerden gelen çocuklarımızın kaynaşmaları ve farklı illeri tanımaları" diye konuştu. Oktay Taş ödül töreninde "Böylesine güzel bir organizasyona ev sahipiği yapmanın gururunu yaşadıklarını ve tüm sporcularla, öğretmenlerine teşekkür ettiğini" söyledi.


1

                    Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy sporculara notasyon ile ilgili bilgiler veriyor.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezi'nde düzenlenen şampiyonada, 7 - 8 - 9 yaşlarındaki sporcular minikler kategorisinde, 10 - 11 - 12 yaşlarındaki sporcular ise küçükler kategorisinde mücadele ettiler.

Şampiyonada dereceye giren çocuklara madalya, başarı belgesi ve tüm sporculara katılım belgesi verildi.

Kategorilerinde dereceye giren sporcular şunlar oldu;

MİNİKLER

1. Ramazan Ünlü
2. Harun Çağlar
3. Ramazan Akduman

KÜÇÜKLER

1. Süleyman Akduman
2. Yaşar Ertaş
3. Müslüm Yıldırım

4

Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Davut İmamoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, Malatya'da ikincisi düzenlenen satranç şampiyonasının güzel görüntülere sahne olduğunu ifade ederek, "İkincisini yaptığımız şampiyona Malatya'da çok güzel geçti. Emek veren herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl darısı diğer illerimize. Malatya halkının misafirperverliği çok yüksek bunun için çok teşekkür ederim" dedi.

5

7

Tüm sporcularımız ve öğretmenleri Malatya'ya geldikleri ilk gün Kaburga Sofrasında verilen yemeğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ev sahipliği yaptı.


8

9

10

12

13

14

Malatya'nın güzide mekanlarından Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Beldesi Su Sesi'nde verilen kahvaltıya MİAD Sevgi Evleri Müdürü Kubilay Sezen ev sahipliği yaptı..

16

18
                                                              Tarihi Kervansaray Ziyareti

20
Çanakkale'den Harun Çağlar şampiyonada ikinciliği elde etti. Çağlar, madalyasını Çocuk Hizmetleri Şube Başkanı Ergin Balcı'nın elinden aldı

21

Kütahya'dan Ramazan Akduman ise miniklerde üçüncülüğü elde etti. Akduman'a, madalyasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş takdim etti.

22

Minikler kategorisinde Kastamonu'ndan Ramazan Ünlü birinci oldu. Ünlü, altın madalyasını Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Davut İmamoğlu'nun elinden aldı.

23

Küçükler Kategorisinde ise Elazığ'dan Süleyman Akduman birinci olarak, altın madalya kazandı ve madalyasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Cevdet Tatar'ın elinden aldı.

24

Kastamonu'ndan Yaşar Ertaş ikinci olarak gümüş madalya kazandı ve madalyasını Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Murat Nalçacı'nın elinden aldı.

25

                                             Gelecek sene bir başka ilimizde buluşmak dileğiyle....