Mobile menu

Trabzon Ziyaretimiz

trabzonTürkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Merkez Hakem Kurulu üyesi IA Uğur Tülüce ve Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Asbaşkanı ve Karaman İl Temsilcisi FA Mustafa Eroğlu 10 Mayıs 2013 tarihinde Trabzon satranç camiası ile bir araya geldi.

Kurul üyeleri ile İl Temsilcisi vekili Sezgin Usta, Ulusal hakemlerden Mahsum Bakır ve satranç eğitmenlerinden Cengiz Karagöllü'nün oluşturduğu bir heyet öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemallettin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Bir saat kadar süren görüşmede Trabzon satrancının sorunları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün satranca bakışı, ilde yapılması muhtemel satranç turnuvaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

IMG 7034

Daha sonra ildeki spor tesislerini gezen ekip saat 16:00 sıralarında hakemler, antrenörler, sporcular ve sporcu velileri ile bir araya gelerek bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda söz alan Cengiz Karagöllü öncelikle iki yıldır bulunduğu Trabzon ili ile ilgili izlenimlerini dile getirdi. Daha sonra söz alan hakem, veli, antrenör ve sporcular da yaşadıkları izlenimlerini dile getirirken, özellikle Türkiye Şampiyonalarına gidecekleri zaman yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. İlin mülki amirlerinden yeterli destekleri alamadıklarını söyleyen katılımcılar, gelir seviyesi düşük sporcuların bu tip büyük yarışmalara gitmekte zorlandıklarını ifade ettiler.

IMG 7036

DSCF6275

Trabzon Feda Satranç Kulübü'nden Fatih Demirbaş da illerde kulüpleşmenin sporcu gelişimine en büyük katkıyı sağlayacağını belirterek Federasyonun bu yönde adımlar atmasını istedi.

Diğer katılımcıların da soru ve önerilerini dinledikten sonra söz alan Uğur Tülüce; Federasyonun daima satrançseverlerin yanında olduğunu, bu toplantıların da aradaki bağları sağlamlaştırmak adına yapılmakta olduğunu ifade ettikten sonra, Trabzon'un diğer illerin aksine hakem, turnuva salonu, malzeme sıkıntısı gibi problemlerinin bulunmadığını, burada diğer illerden çok daha farklı taleplerle karşılaştığını belirterek gerekli notlarını aldıklarını, bunu en kısa sürede Federasyon Başkanı ve ilgili kurullarla paylaşacağını belirterek bu isteklerin bazılarının hemen cevaplandırılabileceğini, bir kısmının zamanla karşılanabileceğini, bir kısmının ise şu an için gerçekleşme şansı bulunmadığını sebepleriyle birlikte toplantıda bulunanlarla paylaştı.

Federasyonun gelir kaynaklarının sınırlı olduğunu belirten Tülüce, ancak başarılı sporculara maddi destek konusunda gerekli görüşmelerin öncelikle yapılacağını belirtti. Ayrıca Trabzon ve çevre illerden başarılı sporcuların bir araya getirilmesi ile burada da Milli Takım hocaları ile çalışmalar yapılabileceğini belirtti. Trabzon'un tesis bakımından oldukça zengin olduğunu, en kısa zamanda ulusal çapta bir turnuvanın Trabzon'a verilmesi konusunda gerekli girişimlerin gerçekleştirildiğini söyleyen Tülüce, Federasyonun daima satranç ailesinin yanında olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

IMG 7049

IMG 7059

Tülüce ve Eroğlu İl toplantılarından birine daha katılmak üzere ilimizden akşam saatlerinde Rize'ye hareket ettiler.