Mobile menu

Malatya Ziyaretimiz

malatya protokolHaziran ayında yapılacak 1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası için Malatya'ya giden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette şampiyonayla ilgili olarak protokol imza töreni yapıldı. İmza törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Malatya Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy ve Satranç İl Düzenleme Kurulu Üyeleri katıldı.

Başkan Tulay Malatya'da ilk defa düzenlenecek olan böylesi önemli ve büyük bir organizasyonu gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve sevinci içinde olduğunu belirtti. İşin zor kısmının geride kaldığını söyleyen Tulay, "Bu şampiyonanın Malatya satrancının gelişimine olumlu katkıları olacak. Şampiyona aynı zamanda güzel Malatyamızın bütün dünya ülkelerince tanınmasını sağlayacak. Şu ana kadar sekiz ülkenin katılımı oldu. Bu sayı gün geçtikçe artacak. Tahmin ediyorum ki 600'ün üzerinde bir katılım olacak. Uluslararası şampiyonamıza yabancı ustaların yanı sıra Türk ustalarımız ve sporcularımız da katılacak. Şahsınız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Uluslararası organizasyonların Malatya'nın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu turnuvanın Malatya'nın gelişimine ve gençlerin satranca olan ilgilerine pozitif etki edeceğini vurguladı. Şampiyonayı önemli bir sosyal proje olarak gördüklerini belirten Başkan Çakır, "Şampiyonanın uluslararası olması ve 600 üzerinde yarışmacının yurt dışından ve yurt içinden gelecek olması bizleri mutlu ediyor. Hedefimiz her yıl aynı organizasyonu yapmaktır. Güzel bir şampiyona olacağından eminim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkan Tulay tarafından kendisine sunulan işbirliği protokolünü ekip arkadaşlarıyla birlikte inceleyerek en kısa sürede bir karara varacaklarını belirtti.

protokol

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile TSF Başkanı Gülkız Tulay arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.

belediye

İmza töreninin ardından Başkan Tulay, Malatya Valisi Vasip Şahin ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u makamlarında ziyaret etti. Malatya'da satrancın genel durumu üzerinde durulan, ildeki mevcut yapının değerlendirildiği ve gerçekleşecek projelerin ele alındığı görüşmeler, ildeki satranç potansiyelinin artmasında önemli bir rol oynayacak.