Mobile menu

Eğitim Kurulu Toplantısı

IMG 9719Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın katılımı ile Eğitim Kurulu Toplantısı 30 Ocak 2013 tarihinde Antalya Limra Park Otel'de bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri; okul öncesi çocukların satranç eğitimi, 3 – 4 yaş grubundaki çocuklar için kukla ile satranç eğitimi ve anlaşmalı televizyon kanallarında satranç çizgi filmlerinin yayınlanması olan toplantıda, aşağıda yer alan maddeler üzerinde durularak önemli kararlar alındı.

* İl içi eğitim kurullarının oluşturulması için taslak yönerge oluşturulması.
* I.Kademe antrenörlük başvurularının düzenlemesi.
* Dr. Olgun Kulaç tarafından hazırlanmış olan "Okul öncesi öğretmenleri için satranç öğretimi kaynak programı"nın federasyon eğitim kurulu tarafından yayınlanması.
* Dr. Olgun Kulaç'ın tavsiyesiyle Nilüfer Çınar'ın www.ezberbozan.net adlı sitesinden bazı başlıkların; "Analizli Partiler", "Anti Sicilya", "Chessbase Kullanım Videoları" ,''Capablanca'nın oyun sonları'', '' Kale Oyun Sonları'' ,''Kazandıran Stratejik Fikirler'' , ''Satranç Bulmacaları'' , ''Vezir Fedalı Partiler'', '' Eğlenceli Matematik''nın Eğitim Kurulu sayfasından link verilmesi.
* Satranç Temel Eğitimi Başlangıç Aşamasını almış sporcuların gelişim aşamalarını oluşturan düzenlemelerin Eğitim Kurulu ve Antrenörler Kurulunun ortaklaşa çalışmayla eğitim programlamasının yapılması.
* Öğretmen Kılavuz Kitabının revize edilmesi ( TSF ile ilgili bölüm eklemek, beslenme vb.)
* Üniversitelerde, öncelikle Eğitim Fakülteleri'nde satranç seçmeli dersinin müfredatının hazırlanması.
* "Satranç Sınır Tanımaz'' projesinin TSF Başkanlığı'na sunulması.
* Satranç sporunun diğer spor dallarıyla ilgili olumlu sonuçlar gözlenen ilişkilerinin ortaya konduğu bir örnek çalışma olan, Çanakkale Dardanel Spor Kulübü' nün futbol altyapısına verilen satranç eğitimi çalışmasının TSF Eğitim Kurulu sayfasında yer alması.
* Eğitim Kulüpleri rating sisteminin ivedilikle hayata geçirilmesi için planlama yapılması.
* Veli eğitim kitapçığı hazırlanması.
* M.Aşkın Taşan tarafından hazırlanan 5-7 yaş gruplarında satranç eğitimi, örnek ders işleme ve ders araç - gereç materyalleri ile ilgili videonun Eğitim Kurulu sayfasında yer alması.