Mobile menu

Dünya Kadınlar Şampiyonu Anna Ushenina

ushenina08Dördüncü, klasik oyunda kaybetmesi, Ushenina'nın psikolojisine olumsuz etki yapmış olmalıydı. Ama sporcular, yerlerini aldıklarında, herkesin beklediği bu durumdan eser olmadığı görülüyordu. İkinci hızlı satranç oyununu kazandıktan sonra, basın toplantısında, yeni dünya şampiyonu, maçtan önce rahatlamak istediğini, bu yüzden de bir TV dizisi seyrettiğini dile getirdi.

İlk oyunda, siyahla açılışı hızlı ve güvenle oynayan Ukraynalı sporcu, çok rahat görünüyordu. Kadere inanıyor muydu? Beyaz, saatte daha kötü görünüyordu ilk oyunda. 66. hamlede, Stefanova, fil kazanmasına rağmen, oyun tamamen ölü bir beraberlik konumuydu. İlk oyun berabere bitti!

İkinci oyunda, beyazla oynama avantajı Ushenina'nındı artık. İki sporcu da mücadeleye devam ediyor ve duygularını gizlemeyi ya da kontrol altında tutmayı başarabiliyordu.

001

İkinci oyun bir Slav açılışıydı. Oyun uzun süre eşit konumda devam etti. 23. hamlede vezirler değişildikten sonra, beyaz küçük bir avantaja sahip oldu. Ama Anteoneta bütün tehditleri çok güzel şekilde yanıtlıyordu. Duvar gibi savunma yapan Stefanova'ya karşı, Anna, baskı kurmayı hiç yılmadan sürdürdü. Saatte saniyeler kaldığında, Ushenina tahtada kriz yaratmayı başardı siyahlar için.

Kısa sürede, siyahın konumu kötüleşmeye başladı ve ardından tahtada materyal kaybı oluştu. Piyon avantajını, Ushenina çok iyi bir teknikle kazanca götürmeyi başardı ve sonunda, Setfanova saati durdurup yeni dünya şampiyonunu ilk tebrik eden kişi oldu.

фотография 4

Ardından, her taraftan yeni dünya şampiyonuna tebrikler yağmaya başladı. Basın toplantısı da bu atmosferde geçti. Resmi ödül törenine geldi sıra: Dünyanın en soğuk yerlerinden birinde, Khanty Mansyskte, çiçekler, çiçekler, çiçekler...2012 Dünya Kadınlar Şampiyonasına veda ediyoruz.

Kaynak: Whychess.com

Manisa T.S Alyans Satranç Spor Kulübü sporcusu olan Anna Ushenina'yı gönülden kutlarız.