Mobile menu

Avrupa Kulüpler Kupası Başladı

IMG 734328. Avrupa Kulüpler Kupası 11-18 Ekim 2012 tarihleri arasında İsrail'in Eilat şehrinde gerçekleştiriliyor. Genel kategoride 34, kadınlar kategorisinde ise 8 takımın katıldığı kupada boş gün olmayacak. Genelde İsviçre Sistemi üzerinden oynanan üst düzey satranç turnuvalarının ilk turları eşlendirmeler göz önüne alındığında sıkıcı sayılabilir. Fakat Avrupa Kulüpler Kupası'nın ilk turunda böyle olmadı.

Avrupa Satranç Birliği'nin eşlendirme sisteminde yaptıkları değişiklikle üst sıralarda yer alan takımlar ilk turda yine güçlü takımlar ile karşılaştılar. Kupaya ilk sırada başlayan, Teimour Radjabov'un birinci masada mücadele ettiği Socar Azerbaijan takımı, Ukraynalı GM Vassily Ivanchuk'un önderliğinde mücadele eden İsrail'in güçlü takımı Ashod'a 2,5-3,5 kaybetti. Ukrayna milli takımında yer alan GM Volokitin ve GM Eljanov ise Shakhriyar Mamedyarov ve Veselin Topalov ile olan karşılaşmalarından 1 puan ile ayrılarak İsrail takımının kazanmasında önemli rol oynayan isimler oldular.

IMG 7222

Bir diğer İsrail takımı olan Beer-Sheba ise GM Gelfand'ın eksikliğinde SHSM-64 Moskova takımına 4,5-1,5 kaybetti. Karşılaşmadaki önemli kazançlar Anish Giri, Boris Grachev ve Vladimir Potkin'den geldi.

Kadınlar kategorisinde ise kupaya birinci sırada başlayan, Hou Yifan, Humpy Koneru, Anna Muzychuk ve Pia Cramling gibi ustalardan oluşan Cercle d'Echecs Monte-Carlo takımı, SHSM-Nashe Nasledie Takımı ile olan mücadelelerinden kazanç ile ayrıldı.

IMG 7281

7 tur İsviçre Sistemi üzerinden oynanan kupa ile ilgili tüm ayrıntılar turnuva sayfasında yer almaktadır.