Mobile menu

Ermenistan ve Rusya 40. Satranç Olimpiyatı'nda Altın Madalya Kazandı

 Armenia thumb40. Satranç Olimpiyatı'nın son turunda Ermenistan, Macaristan ile karşılaştı. Levon Aronian, Peter Leko karşısında sürekli şah ile berabere yaparken iki oyun devam etti. Zaman kontrolünün ardından Gabriel Sargissian rakibi Ferenc Berkes karşısında kale finalinde oyunu berabere yaptı ve Sergei Movsesian, Zoltan Almasi karşısında önemli bir zafere imza attı. Son olarak Akopian'ın Judit Polgar ile berabere kalmasıyla Ermenistan altın madalyayı kazandı. Tebrikler!

Rusya, kendine has stratejisini uygulayarak Almanya ile siyah taşlarla iki hızlı berabere yaptı. Bu strateji Vladimir Kramnik ve Sergej Karjakin beyazlarla kazanınca işe yaradı ve oyun 3-1 Rusya'nın lehine sonuçlandı. Rusya birinci ile eş puanla turnuvayı tamamlasa da daha az averaj puanı yüzünden gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.
 

Armenia

 

Round 11 Grischuk

 

Çin altın madalyaya aday iken Ukrayna karşısında kaybedince 4. sıraya kadar düştü. Vassily Ivanchuk, Wang Hao karşısında güzel bir saldırı ile kazanırken Pavel Eljanov da Bu Xiangzhi'yi alt etti. Diğer iki oyunun berabere bitmesiyle Ukrayna  hem maçı hem de bronz madalyayı kazandı.

Round 11 China - Ukraine

 

Kadınlar kategorisinde Rusya genç Kazakistan karşısında beklenmedik bir sonuç alarak 4-0 kazandı. Bu sırada Çin, Bulgaristan karşısında kazanmaya uğraşıyordu.

Hou Yifan ve Antoaneta Stefanova berabera kalırken Margarita Voiska rakibi Ju Wenjun'u yendi. Ancak Zhao Xue ve Huang Qian maçlarını kazandılar ve oyunu çevirmeyi başardılar. Böylece Çin takım maçını kazandı.

Round 11 Russia women

 

Round 11 China - Bulgaria

Rusya ve Çin takımlarının ikisi de turnuvayı 19 maç puanıyla tamamladı. Averajla Rusya altın madalya alırken Çin gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

Ukrayna, Almanya karşısında 3,5-0,5 maç skoruyla kazanınca bronz madalyayı almaya hak kazandı.

Canlı Oyunlar / Canlı Yayın / Eşlendirmeler ve Sonuç / Fotoğraflar / Videolar

 

Round 11 Ukraine women