Mobile menu

Dünya Satranç Olimpiyatı - 10. Tur Raporu

 Round 10 China - USA thumbGenel kategoride Çin, Ermenistan ve Rusya'nın eşit puanla girdiği son tur heyecanlı olacak. Çin'in önemli silahı Ding Liren rakibi Alexander Onischuk'u bir kale finalinde yenerken diğer oyunlar berabere bitince Çin, ABD karşısında önemli bir zafer kazandı. Rusya, Arjantinli Diego Flores henüz açılışta bir at kaybedince önce geçti. Ancak Arjantinliler beyaz taşlarla iki beraberlik aldılar ve Sandro Mareco rakibi Dmitry Jakovenko karşısında büyük bir baskı kurdu. Mareco piyon fazlasını galibiyete çeviremeyince takım maçı Rusya'nın lehine bitti.

Round 10 Russia - Argentina

 

Round 10 China - USA

 

Ermenistan, Hollanda karşısında görece kolay kazandı. Levon Aronian, Anish Giri karşısında güzel bir oyun kazanırken Vladimir Akopian üç piyona karşılık bir taş feda etti ve rakibi bu piyonları durduramadı. Ermenistan 3-1 kazandı.

Ukrayna, Azerbaycan karşısında 2,5-1,5 kazanarak 4. sıraya yükseldi. Çek Cumhuriyeti, David Navara'nın galibiyetiyle erkenden öne geçti fakat Polonya takımı diğer üç maçı kazanmayı başardı.

Round 10 Armenia - Netherlands

 

Turnuvanın liderleri birbirleriyle oynadığı için son turda daha az puanlı takımlarla karşılaşacaklar: Ukrayna - Çin, Macaristan - Ermenistan ve Rusya - Almanya.

Kadınlar kategorisinde 22. seribaşı Kazakistan rakibi Çin karşısında cesurca mücadele ederek 2-2 berabere kalınca işler kızıştı. WIM Guliskhan Nakhbayeva, Dünya Şampiyonu Hou Yifan ile berabere kalırken Madina Davletbayeva rakibi Ding Yixin'i güzel bir oyunla alt etti. Zhao Xue'nun Gulmira Dauletova karşısında aldığı galibiyet oyunu ancak eşitlemeye yetti.

Round 10 Kazakhstan

 

Round 10 China - Kazakhstan

 

Rusya, Ermenistan'ı 3,5-0,5 ile geçerken Ermenistan'ın tek puanını Lilit Galojan aldı. Rusya şu an Çin ile maç puanı olarak da eşit durumda. Ancak Çin tie-break'te üstünlüğünü koruyor.

Ukrayna, Polonya'yı Natalia Zhukova'nın aldığı kilit puanla 2,5-1,5 geçti. Ukrayna böylece madalya için güçlü bir aday olduğunu kanıtladı.

Round 10 Russia - Armenia

 

Diğer karşılaşmalar arasında dikkati çeken 2011 Dünya Gençler Şampiyonu Deysi Cori'nin yüksek reytingli Anna Muzychuk'u (2606) yenmesi oldu. Böylece Peru rakibi Slovenya'yı 2,5-1,5 maç skoru ile alt etti.

11. turun önemli maçları: Rusya - Kazakistan, Bulgaristan - Çin, Ukrayna - Almanya ve Fransa - Hindistan.

Canlı Oyunlar / Canlı Yayın / Eşlendirme ve Sonuçlar / Fotoğraflar / Videolar