Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 10

03Turnuvanın sonuna yaklaşılırken Olimpiyat'ta çekişme iyice arttı. Takımlarımız ise günü iyi sonuçlarla kapattılar. Genel kategoride A milli takımımız kendilerinden düşük reytingli Estonya takımına karşısında GM Alexander Ipatov'un şanssız yenilgisine 3. ve 4. masalarda IM Mustafa Yılmaz'ın ve GM Emre Can'ın aldığı galibiyetlerle yanıt verdi. GM Dragan Solak da 1. masada oyununu yarım puanla tamamlayınca skor 2,5-1,5 Türkiye lehine oldu.

 Kadınlar kategorisinde A milli takımımız WGM Kübra Öztürk'ün oynamadığı karşılaşmada komşumuz Yunanistan ile 2-2 berabere kaldı. WGM Betül Cemre Yıldız tecrübeli oyuncu IM Yelena Dembo ile berabere kalırken WCM Emel Kaya da 2. masada güçlü rakibi Anna-Maria Botsari ile berabere kaldı. 3. ve 4. masalarda genç yıldızımız WCM Kardelen Cemhan kazanırken Ezgi Nezihe Menzi kaybetti.

Turnuvanın 10. turu 2016 takımlarımız için özellikle iyi geçti. Genel kategoride 2016 takımımız kuvvetli Kolombiya'yı genç yetenek FM Batuhan Muhammed Daştan'ın kendisinden yüksek reytingli GM Sergio Esneider Barrientos karşısında aldığı galibiyetle geçti. İlk üç masada oyunlar berabere bitince takım skoru 2,5-1,5 lehimize oldu.

Kadınlar kategorisinde ise 2016 takımımız Venezüella ile karşılaştı. 2. ve 3. masalarda Büşra Arığ ve Yeşim Patel oyunlarını kaybetse de 1. ve 4. masada WCM Selen Sop ve Ayça Fatma Durmaz'ın aldığı galibiyetler skoru eşitlememizi sağladı. Böylece takım maçı 2-2 berabere noktalandı.

Genel kategoride 2023 takımımız Malta ile 2-2 berabere kaldı. Günün yıldızı aldığı galibiyetle Barış Ekin Özenir oldu. Günün tek yenilgisini kadınlar kategorisinde 2023 takımımız Birleşik Arap Emirlikleri karşısında aldı. Sude Hereklioğlu'nun aldığı galibiyet, takım arkadaşları diğer masalarda kaybedince yetersiz kaldı ve oyunu 3-1 kaybettik.

Olimpiyat'ın son turunda genel kategoride 2016 takımımız 24. masada Avusturya ile karşılaşırken A milli takımımız 29. masada Finlandiya ile oynayacak. 2023 takımımız ise 72. masada Namibya ile son maçına çıkacak.

Kadınlar kategorisinde ise son tura girilirken A milli takımımız Slovakya ile eşleşti. Maç 18. masada oynanacak. 2016 takımımız 21. masada Vietnam ile karşılaşırken minik kızlarımız 49. masada komşumuz Irak ile oynayacak.

Takımlarımıza son turda başarılar diliyoruz.