Mobile menu

Dünya Satranç Olimpiyatı - 9. Tur Raporu

Round 9 thumbRusya'nın genel kategoride yakaladığı büyük avantaj ABD karşısında kaybedince birden eriyiverdi ve üç takım Rusya'yı yakaladı. Alex Onischuk-Sergey Karjakin maçı hızlı bir berabereye sahne olurken, Dmitry Jakovenko genç rakibi Ray Robson karşısında galip geldi. Ancak ABD, ilk iki masada Hikaru Nakamura ve Gata Kamsky'nin rakipleri Rus yıldızları Vladimir Kramnik ve Alexander Grischuk'u yenmesiyle galip geldi.

Çin, Filipinler'in muhteşem gidişine bir son verdi. Ding Liren yine hızlı bir galibiyet alırken takım arkadaşları da ona uyarak galip geldiler ve maç 3-0 oldu. Wesley So, Filipinler adına tek puanı rakibi Wang Hao karşısında berabere kalarak aldı

Ermenistan, Avrupa Şampiyonu Almanya'yı 2,5-1,5 yenerek altın madalya şansını sürdürdü. Oyunun kopma anı Georg Meier'in eşit bir finalde vezir kaybettiği andı.

 

Round 9 Kramnik - Nakamura

 

Round 9 Kamsky - Grischuk

 

Shakhriyar Mamedyarov yine muhtşem bir oyunla Polonya karşısında takımını öne geçirdi. Ancak uzun yıllardır Anand'ın yardımcılığını yapan Radoslaw Wojtaszek karşılaşmaya iyi hazırlanmıştı ve rakibi Teimour Radjabov'u en sevdiği açılış olan Şah-Hint Savunması'nda alt etmeyi başardı. Kalan iki oyun beraberlikle bitince takım maçı 2-2 bitti.

Vassily Ivanchuk - Maxime Vachier-Lagrave oyunu çok ilginçti. Fransız oyuncu, Sicilya Savunması'nda Ivanchuk'u adeta d5 karesinde feda yapmaya zorladı. Siyahlar konumu bir süre savundu fakat g-hattındaki tehlikeyi sezemedi ve Ivanchuk bu fırsatı kaçırmayarak oyunu kazandı.

Ukrayna takımının diğer kazancı Aleksandr Moiseenko'dan geldi ve böylece Fransız takımı oyunu kaybetti.

Hollanda, Loek Van Wely'nin İsrailli rakibi Emil Sutovsky karşısında aldığı rahat galibiyet ve Jan Smeets'in 4. masadaki kazancıyla yukarki sıralara doğru yol aldı.

Kadınlar Kategorisi


Kadınlar kategorisinde Çin, galibiyet serisine Fransa'yı yenerek devam etti. Yine ilk iki masa iş başındaydı ve takım maçı 3-1 Çin'in lehine sonuçlandı.

Ruslar siyahlarla berabere yapıp beyazlarla kazanınca Hindistan karşısında takım skoru 3-1 oldu.

Polonya son iki tur yaşadığı dramı atlatarak Bulgaristan karşısında 2,5-1,5 skorla zor da olsa galip geldi. Maçı kazandıran Jolanta Zawadzka'nın galibiyeti oldu.

 

Round 9 Poland - Bulgaria

 

Kazakhstan kendileri gibi yetenekli Özbekistan'ı 2,5-1,5 ile geçti. Ukrayna ve Ermenistan rakipleri ABD ve İran'ı 3-1'lik skorlarla alt ederken Azerbaycan 3. seribaşı Gürcistan'ı şaşırtmayı başardı.

İsrail de kendilerinden yüksek reytingli Sırbistan karşısında 3-1 galip geldi.

Canlı Oyunlar / Canlı Yayın / Eşlendirme ve Sonuçlar / Fotoğraflar / Videolar