Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 9

IMG 8966Turnuvanın 9. turunda genç takımlarımız rakip takımlarla berabere kaldılar.Genel kategoride 2016 takımımız güçlü rakip Şili'yle oynadı ve bütün maçlar berabere bitti. Minik devlerimiz rakibi Jersey'le ilk iki masada berabere kalırken Ahmet Utku Üzümcü'nün yenilgisini takım arkadaşı Barış Ekin Özenir kendisinden yüksek reytingli rakibini yenerek karşılık verdi ve takım maçı 2-2 sonuçlandı.

Kadınlar kategorisinde 2016 takımımız Hırvatistan karşısına çıktı. Maçın 2-2 sonuçlanmasında WCM Selen Sop'un birinci masada rakibi WIM Borka Franciskovic karşısında aldığı galibiyet etkili oldu. Büşra Arığ ve Yeşim Patel oyunlarını beraberlikle noktalarken 4. masada Hilal Öztürk kaybetti.

Minik kızlarımız Finlandiya karşısında ilk iki masada oynayan Çiğdem Onur ve Sude Hereklioğlu'nun oyunlarını kaybetmesine rağmen 3. ve 4. masalarda Duru Okuyaz ve Defne Sade'nin kazanmasıyla 2-2'lik maç skoruyla berabere kaldı.

Genel kategoride A milli takımımız bir satranç ülkesi olan Moldova karşısında 3,5-0,5'lık bir skorla yenilgiye uğradı. İlk üç masamız Dragan Solak, Alexander Ipatov ve Mustafa Yılmaz oyunlarını kaybederken takımın tek puanını Emre Can rakibi IM Serghei Vedmediuc ile berabere kalarak aldı.

Günün tek galibiyeti A milli kızlarımızdan geldi. Estonya karşısında tecrübeli oyuncularımız WGM Kübra Öztürk ve WGM Betül Cemre Yıldız rakiplerini çok güzel oyunlarla yendiler.

WCM Emel Kaya berabere kalırken genç oyuncumuz Ezgi Nezihe Menzi oyununu kaybedince takım skoru 2,5-1,5 oldu.

Takımlarımıza 10. turda başarılar diliyoruz.