Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 8

IMG 8966Turnuvanın 8. turunda A milli takımlarımız Vietnam ve Küba ile, 2016 takımlarımız Gürcistan ve Bolivya ile, son olarak 2023 takımlarımız da Virgin Adaları ve Mısır ile karşılaştılar. Kadınlar kategorisinde A milli takımımızın Küba ile maçında ilk iki masadan beraberlik sonucu çıkarken WIM Lisandra Llaudy Pupo'nun 4. masada WCM Kardelen Cemhan karşısında aldığı galibiyete 3. masa oyuncumuz WCM Emel Kaya yanıt verince takım maçı 2-2 beraberlik ile bitti.

Genel kategoride A milli takımımız güçlü Vietnam ile karşılaştı. 3. ve 4. masada IM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can oyunlarından yarım puanla ayrılırken ilk iki masada yüzümüz gülmedi. GM Dragan Solak rakibi Vietnam'ın genç yıldızı GM Le Quang Liem ile oyununda ortaya çıkan karşılıklı şansların olduğu bir finali kaybetti. 2. masada GM Barış Esen de GM Ngoc Truong Son Nguyen'e karşı kaybedince karşılaşma 3-1 bitti.

Genel kategoride 2016 takımımız tecrübeli Gürcistan ile karşılaştı. Takımın tek puanını çok çetin geçen ve 204 hamle süren oyunun sonunda rakibi GM Konstantine Shanava'ya geçit vermeyen genç yeteneğimiz CM Cankut Emiroğlu aldı. Maç 3,5-0,5 Gürcistan lehine sonuçlandı. Kadınlar kategorisinde 2016 takımımız Bolivya ile oynadı. 1. ve 3. masalarda aldığımız galibiyetlere Bolivyalılar 2. ve 4. masalarda aldıkları galibiyetlerle yanıt verince maç 2-2 berabere bitti.

Türkiye adına günün tek galibiyetini genel kategoride minik devlerimiz Virgin Adaları'na karşı elde ettiler.

Kağan Aydınçelebi ve Barış Ekin Özenir'in galibiyetleri birinci masada Emirhan Tarlabaşı'nın aldığı beraberlikle birleşince maç 2,5-1,5 lehimize sonuçlandı. Son olarak kadınlar kategorisinde küçük yıldızlarımız Mısır karşısında Çiğdem Onur'un galibiyeti ve Sude Hereklioğlu'nun beraberliğiyle 1,5 puan almayı başarsa da diğer masalarda kaybettiğimiz puanlar yüzünden takım maçı 2,5-1,5 Mısır takımının lehine bitti.

Takımlarımıza önümüzdeki turlarda başarılar diliyoruz.