Mobile menu

Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı Ödül Töreni

odul KUCUKDünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı'nda ödüller bugün son turun ardından düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Tören Ulu Önder Atatürk anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile FIDE Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FIDE Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı dünyanın dört bir yanından genç yeteneklerin bir araya geldiği böyle sıra dışı bir turnuva düzenlemekten gurur duyduklarını belirtti. Katılan bütün takımları tebrik eden Yazıcı, genç oyuncuların ileride ülkelerinin ulusal takımlarında yerlerini alacağını umduğunu ifade ederek konuşması bitirdi. .

Açılış konuşmasının ardından hemen ödüllerin verilmesine geçildi. Turnuvanın en genç sporcusu ödülü 4 Kasım 2003 doğumlu İranlı genç sporcu Moazaz Dhahir Habeeb'e gitti. Habeeb'e ödülünü turnuvanın başhakemliğini de yapan FIDE Hakemi Ulaş Demirci tarafından verildi.

En genç sporcu ödülünden sonra masa ödüllerinin verilmesine geçildi. Yedeklerde sıralama FM Pavle Dimic (Sırbistan), FM Shahin Loparizageneh (İran) ve Ding Tze How Dilwen (Malezya) şeklinde olurken sporculara madalyaları TSF Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı tarafından verildi.

AKA 4669

Dördüncü masada en başarılı sporcular Seyed Khalil Mousavi (İran), Agil Pirverdiyev (Azerbaycan) ve WFM Aurora Edith Felix Vega (Peru) madalyalarını TSF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Küçüközcan'dan aldılar.

Üçüncü masa ödülleri TSF Başkanvekili Tahsin Aktar tarafından verildi. Üçüncü masada Saparmyrat Atabaev (Türkmenistan), IM Vladislav Artemiev (Rusya) ve Aleksandros Papasimakopoulos (Yunanistan) ilk üç sırayı aldı.

AKA 4683

FIDE EVE Sekreteri Theodoros Tsorbatzoglou ikinci masadaki başarılı sporculara ödüllerini vermek üzere davet edildi. FM Maxim Chigaev (Rusya) altın madalyayı alırken Lee Kah Meng Elin (Malezya) ve Şiar Yaran (Türkiye) sırasıyla gümüş ve bronz madalyaları aldılar. Yaran sahneye gelince salonda ufak bir alkış tufanı koptu ve fırsattan istifade mikrofonu kapan Yaran kendisini destekleyen takım arkadaşlarına teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Birinci masa ödüllerinin de verilmesiyle bireysel ödüller sona erdi. Genç oyuncular, Ayan Akhmetov (Kazakistan) , Tomas Laurusas (Litvanya) ve Christopher Repka (Slovakya-A) madalyaya hak kazanan sporculardı ve madalyalarını ünlü hakem Gijssen'in elinden aldılar.

AKA 4688

Masa ödülü kazanan bütün oyuncuları üstün bireysel performanslarından ötürü tebrik ediyoruz.

Törende son olarak sıra, takım ödüllerindeydi. Sırasıyla beşinci ve dördüncü sıraları alan, Azerbaycan ve Gürcistan sürpriz ödüllerini alırken mutluydular. İki takımın ödüllerinin verilmesinin ardından ilk üç takımın madalya ve kupalarının verilmesine geçildi

Turnuvayı üçüncülükle tamamlayan Hindistan'ı bronz madalyasından ötürü tebrik ediyor ve genç sporcuların başarılarının devamını diliyoruz.

AKA 4690

Gümüş madalyanın ve ikincilik kupasının sahibi İran ödüllerini eski TSF Başkanı Uluğ Nutku'nun elinden alırken sevinçliydi. Son turda kaçan şampiyonluk İranlı oyuncuları etkilememişe benziyordu. Tebrikler İran!

AKA 4694
Ödül töreninin yıldızı ise kuşkusuz şampiyon Rusya'ydı. TSF Başkanı ve FIDE Asbaşkanı Yazıcı şampiyona madalyalarını ve birincilik kupasını yoğun bir alkış altında verdikten sonra salonda Rusya Milli Marşı okundu ve tören bir sonraki olimpiyatta buluşmak dilekleriyle sonlandı.

AKA 4705

AKA 4713

AKA 4723

Şampiyon Rusya'yı ve diğer takımları bir kez daha tebrik ediyoruz.