Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 6

20120903 olympiad llada r6 071Dünya Satranç Olimpiyatının altıncı turunda A milli takımlarımız rakiplerini alt etmeyi başardılar. Genel kategoride takımımız Tacikistan karşısında Emre Can'ın kazanmasıyla 2,5-1,5 galip gelirken kızlarımız Avusturya karşısında Emel Kaya'nın şanssız yenilgisini tecrübeli oyuncularımız Kübra Öztürk ve Betül Cemre Yıldız'ın galibiyetleriyle telafi etti. 4. masa oyuncumuz Kardelen Cemhan da kendisinden yüksek reytingli rakibi WFM Katharina Newrkla'yı yenince maç 3-1 noktalandı.

2016 takımlarımızın maçlarında ilk masalar oyunlarını kaybetse de alt masalardaki oyuncular takım ruhunu kanıtlar şekilde maçlarından puan alarak takımlarını galibiyete taşıdılar.

Genel kategoride Singapur'u 3-1 maç skoruyla, kadınlar kategorisinde ise Tacikistan'ı 2,5-1,5 maç skoruyla geçtik.

Miniklerimiz bugün kendilerinden oldukça kuvvetli rakiplere karşı oynadılar. Genel kategoride Libya'ya kadınlar kategorisinde ise İsviçre'ye 4-0 kaybettik. Ancak eminiz ki kazandıkları tecrübeler onlar için kaybedilen puanlardan çok daha önemli.

Turnuva'nın 7.turunda A milli takımlarımızı zorlu maçlar bekliyor.

Genel kategoride A milli takımımız 7. masada ABD karşısına çıkarken kadınlar kategorisinde ise İsviçre ile karşılaşacağız. 2016 takımlarımız Vietnam ve Kırgızistan ile oynayacak. Minik devlerimiz ise genel kategoride San Marino ile oynarken kadınlar kategorisinde Sri Lanka ile karşılaşacaklar.