Mobile menu

Dördüncü Tur: Rusya Liderliği Yeniden Ele Geçirdi

IMG_1448İkinci ve üçüncü seri başları İran ve Hindistan birinci masada kapışırken Polonya’yı 3,5-0,5 gibi farklı bir skorla yenmeyi başaran Rusya aradan sıyrılıp beşinci tur öncesi liderliği ele geçirdi. Hindistan’ı 2,5-1,5 yenen İran ise Rusya’nın yarım puan gerisinde ikinci sıraya yerleşti. İran-Hindistan maçında Hint FM Das Sayantan’ın üç konum tekrarını kabul etmek istememesi ve oyuna pozisyonun gerektirdiği şekilde devam etmesi ama sonrasında oyunsonunu yanlış oynarak kaybetmesi belirleyici oldu. Hindistan ise Litvanya’yla beraber üçüncülüğü paylaşıyor, böylece dördüncü turdan sonra ilk üç seri başı yine ilk üçte yerini aldı diyebiliriz.

Üst sıraları ilgilendiren maçlar arasında Litvanya, Sırbistan ve Ermenistan’ın, rakipleri Türkiye-Turkuaz, Türkiye-Kırmızı ve Azerbaycan’ı aynı skorla, 3-1 ile geçmesi dikkat çekiciydi. Azerbaycan’ın tek puanı reyting dezavantajına sahip olduğu tek masa olan ikinci masadan gelirken, rakibine merkez piyonunu verdikten sonra ustaca oyunu karıştırmayı ve rakip şaha karşı hatlar açmayı başaran Murad Nuri’nin performansı etkileyiciydi.

Diğer dikkat çekici sonuçlar arasında birinci masada Cem Gündoğan’ın yenilgisiz serisine devam ettiği Çek Cumhuriyeti-Türkiye İstanbul maçında görülen 1,5-2,5 şeklindeki Türkiye İstanbul’un galibiyeti ve Gürcistan’ın yükselişini devam ettiren Peru karşısında aldığı 3-1’lik galibiyeti sayılabilir. Türkiye adına Türkiye-Beyaz kız takımındaki Bengü Sena Ayan’ın kendisinden belirgin bir şekilde yüksek reytingdeki BAE’den rakibiyle berabere kalması da sevindirici bir sonuç oldu.

Beşinci tur 1 Eylül saat 10.00’da başlayacak.