Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 4

IMG 1387Milli takımlarımız için bugün şanssız bir gündü. Genel kategoride A milli ve 2016 takımlarımız 2,5-1,5 gibi yakın skorlarla maçlarını kaybetti. Dragan Şolak ilginç bir oyun sonunda Hırvat rakibi Ivan Saric ile berabere kalırken A milli takımımızın 2. ve 3. masalarında oynayan Alexander Ipatov ve Mustafa Yılmaz da oyunlarını beraberlikle noktaladılar. Emre Can'ın GM Ante Brkic'e kaybetmesiyle maçı 2,5-1,5 kaybettik.

Türkiye 2016 takımımızın İzlanda karşısındaki maçında Vahap Şanal ile yüzümüz gülse de bu takım skoru olarak galibiyete yetmedi ve yine 2,5-1,5 kaybettik. A milli kızlarımız da Ekvator karşısında genel kategorideki takımlarımıza benzer şekilde 2,5-1,5 kaybetti.

Güzel haberler ise genç sporcularımızdan geldi. Türkiye 2016 kadın takımımız Ürdün ile 2-2 berabere kalırken Büşra Arığ'ın yenilgisi ile kaybettiğimiz puanı Selen Sop'un birinci masada kazanmasıyla geri aldık.

2023 takımlarımız bugün, büyüklerinin izinden emin adımlarla geldiklerini kanıtlayarak rakiplerini alt etmeyi başardılar. Genel kategoride minik devlerimiz Bermuda'yı Kağan Aydınçelebi ve Barış Ekin Özenir'in aldığı galibiyetlerle 2,5-1,5 geçerken minik kızlarımız Arnavutluk karşısında Sude Hereklioğlu ve Duru Okuyaz'ın aldığı puanlarla 2,5-1,5'luk bir galibiyet aldı.

Miniklerimizi kutluyor, satrancımızın parlak geleceğine atılan bu büyük adımı mutlulukla takip ediyoruz.