Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 3

IMG 1212
Türkiye Kadınlar Takımı antrenörü Adrian Mihalcişin: "Genel olarak üçüncü tur Türk takımları adına oldukça iyi sonuçlarla noktalandı. Türkiye A takımı Güney Amerika karşısında kazandı fakat rakip zayıf olmasına rağmen beklenmedik şekilde maç öyle kolay geçmedi. Türkiye 2016 takımı Ürdün'ü yenerek büyük bir başarıya imza atarken Türkiye 2023 takımı da ilk puanlarını Panama karşısında aldı.

Kadınlar kategorisinde A takımımız şanssız şekilde güçlü rakibi karşısında 2,5-1,5 gibi yakın bir skorla maçı kaybetti. Türkiye Şampiyonu Kübra Öztürk turun başlamasından sonra ortaya çıkan sağlık sorunları sebebiyle kuvvetli rakibi Carolina Lujan'a karşı kaybetti.

Betül Cemre Yıldız güçlü usta Klaudia Amura karşısında çok değerli bir puan aldı fakat Emel Kaya bir piyon ve ardından oyunu da kaybedince bu puan dengeyi sağlamaya yetmedi. İkinci kadın takımımız Türkiye 2016, rakibi Jamaika karşısında maçı kazanırken Türkiye 2023 takımımız mükemmel bir sonuç elde ederek Mozambik karşısından 2,5-1,5 maç skoruyla galip ayrıldı. Sude ve Çiğdem çok önemli iki galibiyete imza attı."