Mobile menu

Dünya 16 Yaş Olimpiyatı Başlıyor

IMG_0764Dünyanın en iyi oyuncuları olimpiyattaki zorlu maratonlarına başlamışken 16 yaş altındaki genç ustalar da bugün başlayacak Dünya 16-Yaş altı Olimpiyatı’nın heyecanını yaşıyor. 31 ülkeden toplam 39 takımın yarışacağı turnuva her sene olduğu gibi bu sene de yetenekli oyuncuların büyükleri aratmayacak mücadeleler ortaya koyacağı turlara sahne olacak.

Herkesin gözü doğal olarak Olimpiyat’ın üzerindeyken 16 Yaş altı Olimpiyatı’ndaki bu mücadeleyi kaçırmamanızı öneririz. Takım listelerine kısaca bakarsak 1 numaralı seri başı Rusya’nın kuvvet derecesi bazında önemli bir üstünlüğü göze çarpıyor. Rusya’yı İran, Hindistan, Ermenistan, Sırbistan ve sonrasında diğer takımlar takip ediyor. Ev sahibi olarak

Türkiye bu sene üç erkek ve iki kız takımıyla katılırken, altyapıya verdiği önemi de vurgulamış oluyor, genç satranççıların gelişiminde böyle turnuvaların önemli bir rol oynayacağı şüphesiz.

Birden fazla takımla katılan ülkeler arasında Avustralya(3), Güney Afrika(2) ve Slovakya(2) bulunuyor.

Yarın 16.30’da başlayacak ilk tur öncesi bütün takımlara başarılar ve İstanbul’da geçirecekleri süre zarfında unutamayacakları güzellikte anlar diliyoruz.