Mobile menu

Türk Milli Takımları - Tur 1 Özeti

Olympiad r1 5
Türk kadınlar takımı antrenörü Adrian Mihalcişin: "Öncelikle değinilmesi gereken önemli nokta Ali Nihat Yazıcı önderliğindeki Organizasyon Komitesi'nin söz verdiği gibi turnuva salonundaki koşullar mükemmel. İlk tur genç 2023 takımlarımız için heyecanlı bir tecrübe oldu. Güçlü rakiplerine karşı oynarken becerilerini tam anlamıyla gösteremediler. Eminim ki gelecek turlarda yeteneklerini daha iyi gösterecekler. Buna karşın kadın ve erkek Türk A Takımları kendilerinden zayıf rakiplerle karşılaştılar.

Genel kategorideki takımımız Tayland'ı, kadınlar kategorisindeki takımımız ise Trinidad Tobago'yu 4-0 maç skoruyla yenmeyi başardı. Türk 2016 Takımı, Ruanda'yı 4-0 ile geçmeyi bildi. Büyük bir sansasyon yaratmanın kıyısından dönen Türk 2016 kadınlar takımımız, dikkatsiz davranarak liderleri Monguntuul'u oynatmayan güçlü Moğolistan takımı ile karşılaştı. Maça şanssız başladık; Selen Sop rakibinin taktik bir olanağını görmeyerek oyunu hızlı kaybetti. İkinci masada Büşra Adig rakibi bayan uluslararası usta karşısında güzel bir maç kazandı. Yeşim Patel iyi oynadı ve kazanmak için devam edebilirdi ancak yarım puanla yetinmeyi tercih etti.

Hilal Öztürk muhteşem bir konum yakalasa da oyun ilerledikçe tehlikeli bir pozisyona girdi ve ne yazık ki kaybetti. Özet olarak kızlarımız muhteşem bir takım oyunu gösterdiler ve gelecek turlarda daha iyi sonuçlar bekliyoruz."