Mobile menu

İstanbul-Köln Dostluk Maçı Sona Erdi

koln3 SDC11236
İstanbul ve Köln şehirleri arasında 12 Ağustos 2012 tarihinde takım halinde Playchess üzerinden dostluk yarışması yapıldı. İstanbul'un en eski derneklerinden olan İSD'de (İstanbul Satranç Derneği) oynanan dostluk maçı Türkiye saati ile 14:00'da başladı. Almanya'da ise Köln-İstanbul Kardeşlik Derneğinde Almanya saati ile 13:00'da başlayan ve internet üzerinden ilk defa yapılan yarışma 5,5 - 4,5 Istanbul'un galibiyeti ile sona erdi.

İnternet üzerinden ilk defa yapılan Yarışma, tek tur üzerinden 90 dk + 30 sn ekleme temposu ile oynandı ve maçlar internet üzerinden (playchess.com) seyredildi.

KÖLN DERNEĞİ MESAJ      SONUÇLAR

SDC11240
                  İstanbul (İSD Madalya Töreni

koln2
                          Köln Turnuva Salonu

SDC11232

koln4
                                                                  

İstanbul ve Almanya'nın  Köln şehri arasında 1997 yılında "Kardeş Şehir" anlaşması imzalandı.Bu dönemden beri çeşitli etkinlikler yapılarak bu anlaşma ile, iki şehrin birbirini daha iyi tanımasını sağlamış,kültürel ve sosyal anlamda fayda sağlamıştır.

Satranç sporumuzunda kardeşliği pekiştireceği düşüncesiyle bu dostluk maçı ilk defa Almanya ile düzenlenmiştir.İstanbul 197 anlaşma ile en çok kardeş şehir anlaşması yapan kent özelliğini koruyor.

Yonerge Türkçe     Yönerge Almanca