Mobile menu

AYGEG Rize'de

satranc kamp1Alt Yapı Geliştirme Grubu Ulusal Takım Antrenörü Yakup Bayram, Rize'de bir günlük kampta satranççılara açılış ve oyun sonu konularında eğitim verdi. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim programına yaklaşık 20 sporcu katıldı. Eğitim kampının amacının özellikle doğru açılışların ve oyun sonlarının öğretilmesi olduğunu söyleyen Yakup Bayram, Rize'de bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, "Eğitime katılan sporcular kendilerini geliştirmeleri halinde Ulusal düzeyde başarı elde edebilecek kapasiteye sahipler. Bu da Rize'de satranç sporunun gelişmeye müsait olduğunu gösteriyor" dedi.

TSF Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı, satrançta altyapının önemine vurgu yaparak, "Şampiyon satranççıları yetiştiren değerli hocalarımızla Rize'de gerçekleştirdiğimiz eğitim kampının son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. İlimizde satrancın gelişmesi adına bu tür organizasyonları ve turnuvaları daha sıklıkla yapacağız. Tüm satranç oyuncularına ulaşmayı ve Rize'den ulusal hatta uluslar arası düzeyde başarılı sporcular çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

satranc kamp3

Varlı, AYGEG ulusal takım antrenörlerinden Yakup Bayram ile satranç sporuna verdikleri önem ve destek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ile Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa'ya teşekkür etti.