Mobile menu

Aeroflot 2012 Sona Erdi

 

aeroflot6-17 Şubat 2012 tarihlerinde Moskova'da gerçekleşen Aeroflot Satranç Turnuvası dokuzuncu tur maçları ile sona erdi. A kategorisinde yarışan sporcularımızdan GM Barış Esen, GM Rauf Mamedov(2636) ve GM Mikhail Kobalia(2673) galibiyetlerinden sonra dünya sıralamasında 18. sırada yer alan GM Ian Nepomniachtchi(2735) ile berabere kalıp son turda da dünya sıralamasında 36. sırada yer alan GM Francisco Vallejo Pons(2705) karşısında galip gelerek 2712 ELO performansıyla yarışmayı 5 puanla bitirdi. 


A kategorisinde yarışan ve son tura kadar yenilgisiz gelen IM Mustafa Yılmaz son tur maçında beraberlik alması durumunda Büyükusta unvanı için son normunu almış olacaktı. 2673 ELO puanlı rakibi GM Mikhail Kobalia karşısında mağlup olan sporcumuz yarışmayı 4 puanda tamamladı. GM Dragan Solak ve GM Alexander Ipatov da yarışmayı 4 puanda tamamladılar.

Şampiyonluğu aldığımız B kategorisinde ise IM Ekaterina Atalık 5½, IM Burak Fırat 5 ve Demre Kerigan 4 puanda yarışmayı tamamladılar.

IM Mustafa Yılmaz yenilgisiz devam ettiği yarışmada 2629 Elo performansıyla 3 puan, GM Dragan Solak ve GM Aleksander Ipatov 2½ puandalar. B kategorisinde ise tam puanla zirve koltuğunu kimseyle paylaşmayan GM Emre Can 3158 ELO performansıyla parmak ısırtırken, IM Burak Fırat 3½, IM Ekaterina Atalık 3, Demre Kerigan ise 1½ puanda yarışmaya devam ediyorlar. 


Her sene şubat ayında organize edilen ve çeşitli kategorilerde yapılan Aeroflot Turnuvası 6-17 Şubat 2012 tarihlerinde Moskova'da gerçekleştiriliyor. GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Barış Esen ve IM Mustafa Yılmaz A kategorisinde mücadele ederken, GM Emre Can, IM Burak Fırat, IM Ekaterina Atalık ve Demre Kerigan B kategorisinde yarışıyorlar. Turnuva ile ilgili tüm detaylar resmi yarışma sayfasında yer alıyor.