Mobile menu

Wijk aan Zee'de Aronian Rüzgarı

levon aronian tata steel winnerTata Steel Satranç Turnuvası 13-29 Ocak 2012 tarihlerinde Wijk aan Zee De Moriaan Merkezi'nde gerçekleştirildi. 1938 senesinden bu yana çeşitli formlarda organize edilmeye devam eden turnuvada A, B ve C grubu büyükusta turnuvalarında 14'er sporcu mücadele etti. Turnuvaya çok iyi başlayan GM Aronian, istikrarını koruyarak 2891 Elo performansı ile turnuvayı birinci sırada tamamlarken, dünya sıralamasında en üst sırada yer alan Magnus Carlsen ise 8 puan ile ikinci sırada bitirdi. Radjabov ve Caruana is 8 puan ile üçüncü ve dördüncü sırada yer aldılar.

 

B grubunda turnuvanın başından sonuna kadar liderliği kimseye bırakmayan GM Harikrishna turnuvayı 9 puan ile birinci sırada tamamlarken, Motylev ve Bruzon 8,5 puan ile ikinci ve üçüncü sırada noktaladılar. C grubunun lider ismi ise 10,5 puan ile Turov olurken, Tikkanen 10 puan ile ikinci, Brandenburg ise 8,5 puan ile üçüncülüğü elde etti.

 

Dünyanın en kuvvetli büyük ustalarının mücadele ettiği turnuva ile ilgili tüm detaylar turnuva sayfasında yer almaktadır.

 

Turnuva Sayfası


Fotoğraf: Fred Lucas