Mobile menu

Türk Satrancının Kalbi Kemer'de Atıyor

 acilis2012 Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Kadınlar Şampiyonası 29 Ocak 2012 Pazar günü saat 11.00'da Antalya-Kemer Limak Limra Otel'de başladı. 60 ilden ve KKTC'den 309 sporcunun katılımıyla başlayan Türkiye Şampiyonası'nda dört GM(Büyükusta), altı IM(Uluslararası Usta), altı FM(FIDE Ustası) ve üç CM'nin(Usta Adayı) yer alıyor. 17 ilden ve KKTC'den 69 sporcunun katıldığı Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda ise bir WGM(Kadın Büyükusta), bir WIM(Kadın Uluslar arası Usta), bir WFM(Bayan FIDE Ustası) ve üç WCM(Bayan Usta Adayı) bulunuyor.

 

Şampiyonaların açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı yaparken, Başkan Vekilleri Tahsin Aktar ve Murat Kul, Asbaşkan Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyeleri Aşkın Keleş, Ahmet Arda Kılıç, Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Dr. Kadri Çağlayan, Dr. Olgun Kulaç, İlhan Berik, Denetleme Kurulu Başkanı Murat Şengül hazır bulundular. Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nın son yıllardaki seçkin sponsoru Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin Ürün Yöneticisi Özer Yalçınkaya da açılışta bizlerleydi.

1 15

 

Açılış konuşmasında geçmiş şampiyonları sporcu ve konuklara hatırlatan Yazıcı, "kahraman" olarak nitelendirdiği eski Türkiye şampiyonlarını kürsüye davet ederek önümüzdeki yıllarda işlerinin çok daha zor olacağını, genç kuşağın kendilerine hızla yetiştiğini belirtti. Konuşmanın ardından Türkiye Satranç Federasyonu'nun değerli yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, Arzum'dan Özer Yalçınkaya sembolik açılış hamlelerini gerçekleştirdiler.

 1 16

Şampiyonalar boyunca kadınlarda tüm masaların, Türkiye şampiyonasında ise ilk 66 masanın maçlarını Türkiye Satranç Federasyonu sanal stadyumlarından canlı olarak izlemeniz mümkün. Ayrıca Türkiye Şampiyonası'nda oynanan maçların analizi eski Türkiye Şampiyonu FM Ahmet Can Yurtseven, kadınlar şampiyonasında oynanan tüm maçların analizleri ise GM Adrian Mihalcisin, GM Georg Mohr ve FM Yakup Bayram tarafından yapılacaktır.

 

Şampiyonalar hakkındaki diğer tüm detaylar ve fotoğraf galerisini turnuva sayfalarında bulabilirsiniz.

 

Türkiye Kadınlar Şampiyonası


Türkiye Şampiyonası

 

IMG 6590