Mobile menu

Londra'da Kramnik Rüzgarı

kramnik11Londra Olympia Konferans Merkezi'nde devam eden ve 12 Aralık 2011 tarihine kadar sürecek "London Chess Classic" Turnuvası'nda sekiz tur geride kaldı. Londra puanlama sistemine göre son puanlar ve sıralama şu şekilde; Rus Büyükusta Vladimir Kramnik 15 puan ile birinci sırada yer alırken, Magnus Carlsen 13 puan ile ikinci, Hikaru Nakamura ise 12 puan ile üçüncü sırada yer alıyorlar.

 

Turnuva Sayfası



Bu sene aralarında dört süper büyük ustanın olduğu turnuvada; Magnus Carlsen, Viswanathan Anand, Levon Aronian, Vladimir Kramnik, Hikaru Nakamura, Michael Adams, Nigel Short, Luke McShane ve David Howell mücadele ediyor.

Sistem: Toplam 9 oyuncunun 9 tur döner sistem üzerinden oynadığı turnuva, 2 saat 40 hamle, 1 saat 20 hamle, oyunun geri kalanı için 30 dakikalık tempo ile oynanıyor. Kazanç 3 puan, beraberlik bir puan ve kayıp sıfır puan sayılıyor.

Eşitlik bozma: 1) Kazanılan oyun sayısı 2) Siyahlarla kazanılan oyun sayısı 3) Eşitlik bozmaya kalan oyuncular arasında oyuna dayalı sıralama. Eşitlik bozulmamış ise 4) 2 x 15'+2" parti oynanır. Gerekirse 5) Armageddon: 6'+2" vs 5'+2". Toplam ödül: 160,000 €