Mobile menu

Dünya Kupası Svidler'in

svidlerPeter Svidler ve Alexander Grischuk arasında oynanan Dünya Kupası final turlarının son oyunu, Svidler'in şık bir at fedası yapmasının ardından beraberlikle sonlandı. Kazandığı son yarım puan skoru 2,5-1,5 yaptı ve Dünya Kupası'nı Svidler kazandı. Vassily Ivanchuk ve Ruslan Ponomariov arasında oynanan üçüncülük maçının son oyunu ise benzer noktalandı ve bronz madalyayı 2,5-1,5 Ukraynalı GM Vassily Ivanchuk elde etti. Final maçlarının ardından yapılan basın toplantısında yıldız oyuncuların yorumları şöyle oldu;

Svidler: " Khanty Mansiysk'te daha önce pek çok kez turnuva oynadım. Elde ettiğim sonuçlar her zaman tatmin edici olmadı ama organizasyon ile ilgili de hiçbir zaman şikâyet etmedim. Buradaki her şey mükemmel. Akademi'nin büyük salonunda oynamak benim için büyük bir zevkti. Canlı yayın videoları ve GM yorumlarını beğendim."

grischuk_svidler

Grischuk: " İlerleyen turlarda oyuncu sayıları azalarak yalnız kalsak da organizasyonu ben de çok beğendim. Bunun için bir fikrim var; belki Valilik Kupası ( Dünya Kupası sırasında yapılan ve bir hafta süren bir turnuva) üç hafta yapılabilir. Böylece Dünya Kupası finalistlerine eşlik etmiş olurlar."

ivanchuk

Ivanchuk: "Khanty-Mansiysk gibi harika bir şehirde bu kadar uzun kaldığım için çok mutluyum. Tüm finalistlerin benimle aynı fikirde olduklarını düşünüyorum. Bu şehre ve Ugra bölgesine bol şans ve başarı diliyorum"