Mobile menu

Yıldızlarda Son Tura Girildi

Şampiyonanın sekizinci turu 27 Temmuz 2011 Çarşamba günü saat 20:20'de sona erdi. Şampiyonların belirlenmesine bir tur kala kategorilerdeki son sıralamalar şu şekilde; 13 yaş genel kategorisinde Eskişehir'den Onur Taşçı 7 puan ile birinci sırada yer alırken, Onur'u 6,5 puan ile Melih Kaan Can ve Şiar Yaran takip ediyor. 14 yaş genelde ilk masalarda kıyasıya bir mücadele söz konusu. Beraberliklerin olmadığı ilk masalardaki kazançların ardından; İzmirli sporcu Barış Güven 7 puan ile tek başına lider. Sıralamanın son ana kadar değişebileceği bu kategoride 6 puana sahip dört sporcu yer alıyor. İlk üç masada gerçekleşen beraberliklerin ardından 15 yaş genelde Diyap Büyükaşık 7 puan ile birinci sıradaki yerini koruyor. 16 yaş genelde bir önceki tura kadar puan kaybetmeden yoluna devam eden Ege Köksal, bir turun ardından eski performansını yakalayarak maçını kazandı ve 7 puan ile birinci sıradaki yerini korudu. Mustafa Berkay Özdöver ve Gün Sümer bu turdaki beraberliğin ardından kategorinin 6 puanlı iki sporcusu oldular.
17 yaş genel birinci masada eşleşen Komut kardeşlerin kısa beraberlikleriyle Burak Komut 6 puana yükselerek birinci sıradaki yerini koruyor. İkinci sırada ise 6 puan ile Berkay Aşıkuzun bulunuyor. 7 tur döner sistem üzerinden oynanan 18 yaş genel kategorisinde ise Demre Kerigan 5 puan ile birinci, Irmak Sipahioğlu 4,5 puan ile ikinci ve Benan Kazdağlı 4 puan ile üçüncü sırada yer alıyorlar.

Altı turun tamamlandığı 13 yaş kadınlarda zirveye üç isim ortak oldu. Irmak Dai, Şuara Keskin ve Fatma Zümrüt Yılmaz 5 puan ile son tura giriyorlar. 14 yaş kadınlarda Yeşim Patel birinci masadaki maçını kazanarak 5 puan ile son tura lider girerken, Patel'i 4,5 puan ile üç sporcu takip ediyor. 15 yaş kadınlarda Denizlili oyuncu Kardelen Cemhan 6 puan ile son tura girmeden şampiyonluğunu ilan ederken, ikinci ve üçüncü sıra için 4 puana sahip üç sporcu yarışacak. 16 yaş kadınların puan kaybetmeyen tek oyuncusu olan Ayça Fatma Durmaz bu turda Kocaelili sporcu Gamze Nur Güney'e kaybetti. Puan kaybetmesi Ayça'yı zirveden indiremedi. Sporcuyu 4,5 puan ile Büşra Soydan takip ediyor. Döner sistem üzerinden oynanan bir diğer kategori olan 17 yaş kadınlarda liste başı sporcu Selen Sop, Seray Tülay ile berabere kalınca zirveyi Suna Şanal ile paylaştı. 5,5 puana sahip iki oyuncuyu, 4,5 puan ile Seray Tulay izliyor. Yedinci ve son tur öncesi 18 yaş kadınlar kategorisinde birinci sırayı 4,5 puan ile Ebru Kaplan alırken, Büşra Arığ 4 puan ile ikinci, Elvan Aşan ise 3,5 puan ile üçüncü sıradalar.

IMG_5123

IMG_5140

IMG_5146

IMG_5205

IMG_5226

IMG_5208

IMG_5222

IMG_5217