Mobile menu

Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda Beşinci Tur

Şampiyonanın dördüncü ve beşinci turları günün ikinci yarısında gerçekleşti. 13 yaş genel birinci masa ve ikinci masada beyazlarla oynayan Melih Kaan Can ve Onur Taşçı maçlarını kazanarak beş tam puan ile altıncı tura girerken, onları 4,5 puan ile Ekin İpek takip ediyor. 14 yaş genelde İzmirli sporcu Bartu Ersöz siyahlarla oynadığı beşinci tur maçını da kazanarak liderliğini kayıpsız devam ettiriyor. 15 yaş genel kategorisinin uzun süredir liderliğini koruyan oyuncusu Melih Yurtseven, birinci masada Diyap Büyükaşık'a kaybederek ikinci sıraya geriledi. Diyap bu kazanç ile grubun liderliğini puan kaybetmeden ele geçirdi. Ege Köksal 16 yaş genel kategorisinde birinci sırayı kolay bırakacak gibi görünmüyor. Beşinci turdan da bir puan ile ayrılan Köksal'ı dört puan ile Cem Gündoğan takip ediyor.

İlk masadaki partinin beraberlikle sonuçlanmasıyla, 17 yaş genel kategorisinde 4,5 puana sahip iki sporcu yer alıyor. Süleyman Savran ve Berkay Aşıkuzun'u, 4 puan ile İzmirli sporcu Burak Komut izliyor. Bir turluk aradan sonra 18 yaş genelde yarışan Demre Kerigan, Ahmet Bolat'a karşı siyahlarla kazandı ve 3,5 puan ile birinci sıradaki yerini geri aldı. Kerigan'ı Benan Kazdağlı ve Irmak Sipahioğlu üç puan ile takip ediyorlar.

Dördüncü turu oynanan 13 yaş kadınlar kategorisinde Mersinli sporcu Şuara Keskin tam puan ile ilerlerken, Irmak Dai ve Sevgican Bal 3,5 puan ile Keskin'i takip ediyorlar. 14 yaş birinci masada oynanan Hilal Öztürk - Nezihe Ezgi Menzi karşılaşmasının beraberlikle sonuçlanmasının ardından liderliği 3,5 puan ile üç sporcu üstlendi. Aldığı bir puan ile liderliğe ortak olan isim Manisa'dan Yeşim Patel oldu. 15 yaş kadınlarda Kardelen Cemhan istikrarını sürdürerek bu turda da kazanmayı bildi ve beşinci tura kayıpsız girdi. Cemhan'ı Aytolun Gürcan ve Aleyna Yiğit üç puan ile takip ediyorlar. Antalyalı oyuncu Ayça Fatma Durmaz da dört puan ile hızını kesmeyen sporcular arasında yerini alıyor. 16 yaşta mücadele eden Durmaz'ı, üç puan ile Büşra Soydan izliyor. İzmirli sporcu WCM Selep Sop 17 yaş kadınlar kategorisinin liderliğini bırakmıyor. Selen'i 3,5 puan ile Suna Şanal takip ediyor. Sakaryalı sporcu Büşra Arığ üç puan ile 18 yaş kadınlar kategorisinin liderliğini sürdürürken, Ebru Kaplan ve Elvan Aşan 2,5 puan ile ikinci ve üçüncü sırada yer alıyorlar.

Şampiyonada yarın tek tur oynanacak ve saat 16.00'da başlayacak.


IMG_4850

IMG_4780

IMG_4787

IMG_4816

IMG_4804


IMG_4827

IMG_4839