Mobile menu

Polonya'dan 2 Altın, 3 Gümüş, 2 Bronz Madalya İle Dönüyoruz

Bahadır ÖZENbatuhan29 Nisan – 09 Mayıs 2011 tarihlerinde Krakow-Polonya'da gerçekleşmekte olan 7. Dünya Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası final maçları ile sona erdi. 23 sporcu ile katıldığımız şampiyonanın U11 kategorisinde Bahadır ÖZEN ve U15 kategorisinde Batuhan DAŞTAN altın madalyanın, U7 kategorisinde Ekin Barış ÖZENİR, U13 kategorisinde CM Vahap ŞANAL, U17 kategorisinde Cankut EMİROĞLU gümüş madalyanın, U13 kız kategorisinde Ezgi MENZİ ile U13 kategorisinde FM Cemil Can ALİ MARANDİ ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Şampiyona ile ilgili değerlendirmeleri haberin devamında bulabilirsiniz.

Şampiyona Sayfası           Türk Sporcular
07 Mayıs Cumartesi

Oldukça yorucu ve güzel geçen şampiyonanın son turuna üç madalayayı garantileyerek giriyoruz. Bunun yanında sekiz madalya kazanma şansımızın son tura kalması nedeniyle bu büyük heyecanı tüm kafile olarak yaşıyoruz.
Yoğun turnuva programımız içerisinde Adrian hocamız son maçların hazırlığını sporcularımızla tamamlayıp Avrupa Bayanlar Şampiyonası'nda yarışan sporcularımızdan WIM Kübra Öztürk ve WIM Betül Cemre Yıldız'ın yanında antrenör olarak bulunmak üzere bu gece yola çıktı.

06 Mayıs Cuma

Daha önceki turnuvalarda da zaman zaman karşılaşılan çift turlu günü istediğimiz performansla geçemedik. Son iki maça sporcularımızın gözlerinden moral-motivasyonlarının yüksek olduğu görülmektedir.
Sporcularımız her maç öncesi yaptıkları Wisla Nehri kıyısındaki bol oksijenli yürüyüşleri ile çalışmalarını tamamlayarak mücadeleye hazırlar.


05 Mayıs Perşembe

Uzun ve boş günü olan turnuvalarda sporcularımızın yaşadığı boş gün sonrası konsantrasyon sorunlarının giderek azaldığını aldıkları sonuçlarla sevinerek görmekteyiz. Başa güreşen sporcularımız zirvedeki yerlerini güçlendirirken çift tur oynanacak güne önemli bir avantajla giriyorlar.
Enerjilerinin ve motivasyonlarının iyi olduğunu gördüğümüz diğer sporcularımızın da antrenörleri ile yapılan hazırlıklarını tamamlanmasıyla zorlu geçecek çift turlu günde iyi bir performans göstereceklerini yüzlerinden okuyoruz.
03 Mayıs  Salı
Boş gün öncesi ilk yarısı sona eren şampiyonanın U11 grubunda Bahadır ÖZEN ve U15 grubunda Batuhan DAŞTAN tam puandalar. Yarım puan eksikle zirve mücadelesine devam eden sporcularımız; U7 grubunda Ekin Barış ÖZENİR, U13 grubunda FM Cemil Can ALİ MARANDİ ve CM Vahap ŞANAL, U17 grubunda da Cankut EMİROĞLU.
Boş günde öğlen yemeğine kadar planladığımız programımıza göre şehir merkezine gidecek ve dönüşte botlarla Wisla nehrinden nehir kıyısındaki hotelimize geri döneceğiz. Öğlen yemeğinden sonra sporcularımız rakiplerine karşı antrenörleri ile hazırlık çalışmaları yapacaklar.

02 Mayıs Pazartesi

9 turluk şampiyonanın üçüncü turu sonrası U11 grubunda Bahadır ÖZEN, U11 kız grubunda Ayça AKSOY ve U15 grubunda Batuhan DAŞTAN tam puanla yollarına devam ederlerken; U7 grubunda Ekin Barış ÖZENİR, U13 grubunda FM Cemil Can ALİ MARANDİ ve CM Vahap ŞANAL, U13 kız grubunda Şuara KESKİN, U17 grubunda da Cankut EMİROĞLU ve FM Engin TOPAK yarım puan eksik ile mücadeleye devam ediyorlar.
Sporcularımız TSİ 10:30'da başlayacak dördüncü tur için antrenörleri ile çalışmalarını tamamladılar. Kafilemiz boş gün öncesi şampiyonanın ilk yarısını iyi bir sonuçla kapatmak istiyorlar.
CIMG1600web


29 Nisan Cuma - 30 Nisan Cumartesi

İstanbul Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali G-H kontuarlarının olduğu oturma yerlerinde sabah saat 08:00'de buluşan 45 kişilik kafilemiz Türk Hava Yolları TK1765 sefer sayılı 11:20 Varşova uçuşu için uçaktaki yerlerini aldı. Uçak kaptanın yaptığı anons ile Uçuş Kontrol Kulesi'nden kaynaklanan teknik problemlerden dolayı beklemede kalacağımız bildirildi. Bir saat kadar uçakta bekledikten sonra yerel saat ile 13:40'da Varşova havaalanına indik.

Bizi bekleyen organizasyon otobüsü ile yaklaşık 5 saat sürecek karayolu yolculuğumuza başladık. Keyifli bir yolculuğun son 1 saatinde vites kolu kırılan otobüsümüzün bir benzin istasyonunda durması ile organizasyonla hemen iletişime geçilip yeni bir otobüsün gelmesi sağlandı. İki saat sonra gelen yeni otobüs ile yolculuğumuz konaklama yapacağımız Galaxy Hotel**** ile yerel saatte 23:45'de sona erdi.

Bir gün önce çalışmaya başlamış Hotel yetkililerinin henüz odalarımızın hazır olmadığını söylemesi uzun yolcuğun ardından kafilemizi şoke etti. Bizler, temizlik anlamında henüz hazır olmayan odaların durumuna şaşırmışken aslında yapımı yeni tamamlanmış hotel odalarının hizmete hazır hale gelmemiş olduğu gerçeğini öğrenince birkez daha şaşırdık. Çünkü aylar öncesinden rezervasyonları tamamlanmış, ödemeleri yapılmış organizasyon Hotelinin hazır olmaması gibi bir durum nasıl söz konusu olabilirdi?

Talihsiz bir şekilde uzayan yolculuğumuz sırasında hotel ekibi uyarılarak akşam yemeği kafilemiz için hazırlatılmıştı. Kafilemiz yemeğini yerken hazırlanması tamamlanan odalara yerleşme yerel saat ile 02:20'ye kadar devam etti.

Uzun ve yorucu geçen yolculuk sonrası dinlenen sporcularımız ile federasyonumuzun sağladığı çalışma odasında sabah saat 10:30'da maça hazırlık antrenmanları başladı. Her yarışma başlangıcında kafilemiz ile yapılan toplantıyla teknik, genel ve karşılaşma ihtimali olunan çeşitli durumlarla ilgili bilgiler verildi. Toplantı sonrasında sporcularımıza kırmızı-beyaz-turkuaz renklerinde tişörtleri, rakiplerine vermek üzere önceden hazırlanmış flama ve rozetleri dağıtıldı.

Sporcularımız kırmızı tişörtleri ile ilk tur maçlarına başladı.

Sporcularımızın ilk turda aldıkları güzel sonuçlar morallerimizi düzeltirken akşam yemeği sonrası sporcularımızdan Sinem Çağla Gündoğan'ın doğum günü kutlaması ile kafilemiz mutlu bir şekilde dinlenmek üzere odalarına geçtiler.

Sinem Çağla Gündoğan 11 Yaşında