Mobile menu

Mersin-Taşucu Belediyesi'nden Satranca Destek

Taşucu Belediye Başkanı Sayın Ali ŞAHİN, Türkiye Şampiyonası Seçme Yarışması'na sponsor oldu. 17-27 Şubat 2006 tarihleri arasında yapılacak seçmeler, bu büyük destek ile daha keyifli hale gelecek. Ali ŞAHİN'in Türk Satrancına göstermiş olduğu büyük ilgi ve yardımlarla, bu yarışmanın da her sene yapılacak bir Festival  haline dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor.

                

TAŞUCU :  Taşucu, Mersin İli Silifke İlçesi'ne bağlı bir belde olup Türkiye'nin Akdeniz'e ve Kıbrıs'a açılan çok önemli bir kapısı konumundadır. Taşucu'nun bu jeopolitik konumu, iklim ve arazi durumu ilk çağlardan beri insanların büyük ilgisini çekmiştir. Toros Dağları'nın yeşili ile Akdeniz'in mavisinin kucaklaştığı bir noktada kurulmuş; iklimi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ile yerli, yabancı herkesin beğenisini kazanan, bu nedenle dünyanın her yerinden insanların gelip yerleştiği veya tatilini geçirdiği, gün geçtikce büyüyen şirin bir beldemizdir.
 
 Şirin beldemizin geçim kaynakları arasında tarım, ticaret, balıkçılık ve turizm bulunmaktadır. Tarım alanında portakal, mandalina, limon ve çilek ön plandadır. Her yıl Taşucu Gümrüğü'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne deniz yoluyla binlerce kişi giriş-çıkış yapmaktadır. Bu geçişlerde belde esnafına ve ticari hayata canlılık getiriyor. 

 BÖLGEDE TURİZM:
 Taşucu, tarihi ve doğal güzellikleriyle, jeopolitik konumuyla Akdeniz'in ve Türkiye'nin en gözde beldelerinden biridir.

 Turizm alanında bir çok değere sahip bu bölgenin tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri, yılın 300 günü güneşli iklimi, temiz kıyı bandı ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olan ve ekonomisinin önemli bir bölümünü turizmin oluşturduğu Taşucu Beldesi herkese ve her keseye hitap edebilen bir tatil ve turizm cennetidir.

Bölgesinde Grek, Roma, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerinden bir çok yapı ve eser bulunduran Taşucu aynı zamanda Hristiyanlar için kutsal olan Ayatekla Bazilikası araştırmacıların ve insanların büyük ilgisini çekmektedir.
 
Bölgenin güneşlenme süresinin fazla oluşu, denizinin ve havasının temiz olması, içinde nesli tükenmekte olan birçok bitki, kuş türü ve deniz canlısını barındıran Göksu Delta'sı, kamping alanları, yaylalarının doğal güzelliği, Göksu Nehir'inde rafting heyecanı ve sıcak insanlarıyla turizm alanında gelişmekte olan etkenlerdir. Taşucu Beldesi aynı anda kültür, deniz, inanç, yayla ve doğa turizminin yapılabildiği nadir
bölgelerdendir.

 

NASIL GİDİLİR?


Karayolu:

Taşucu Beldesi Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Batı Akdeniz ile İç ve Batı Anadolu'yu birbirine bağlayan Adana-Antalya Devlet Karayolu ağının kavşak noktasında olup, il merkezi Mersin'e 90 km mesafededir.

Taşucu Beldesi'nin önemli merkezlere uzaklıkları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Taşucu-İstanbul 933 km
Taşucu-İzmir 817 km
Taşucu-Ankara 525 km
Taşucu-Adana 165 km
Taşucu-Antalya 389 km

Taşucu'ndan bu şehirlere otobüs firmaları her gün düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır.


Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden Antalya arası sefer yapan otobüs firmaları günün belirli saatlerinde Taşucu Otogarı'ndan geçiş yapmaktadırlar.

Ayrıca Beldemizde şehir içi ve şehirler arası ulaşım için 24 saat çalışan taksi durağı, 06.00-24.00 saatleri arası her 7 dakikada bir karşılıklı olarak Taşucu'ndan – Silifke'ye ve Silifke'den – Taşucu'na düzenli olarak yolcu taşımacılığı yapan minibüsler çalışmaktadır.


Denizyolu:

Taşucu konumu itibariyle deniz ulaşımında Türkiye için önemli bir yere sahiptir.
Her gün Taşucu'ndan Girne'ye (KKTC) belirli saatlerde denizcilik acentaları tarafından düzenli feribot seferleri yapılmaktadır.
Bu seferlerde hızlı ve konforlu deniz otobüsleri ile 2 saatte, araçlar için arabalı vapurlarla 6 saatte Girne'ye yolculuk yapılmaktadır.