Mobile menu

Şampiyonada Kısa Bir Ara

free_day_025Bugün şampiyonaya son turlar öncesi kısa bir ara verildi. Boş gün etkinliğinde isteyen sporcu  ve katılımcılarla  Kayseri'nin önemli ören yerleri ziyaret edildi. Geziye yaklaşık 140 kişi katıldı.

Haberin devamında Kayseri ve gezilen yerlerle ilgili bilgileri bulabilirsiniz.




Kayseri ili, İç Anadolu bölgesinde bir ildir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, klasi çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bölge, Tuz Gölü'nden Fırat Nehri'ne kadar uzanır. İpek Yolu burdan geçer.

free_day_063

Gezi sabah erken saatlerde kafilelerin otellerinden alınmalarıyla başladı. Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle ören yerlerine gidildi.

free_day_018 free_day_004

Kültepe, Kayseri'de bulunan ve Kaniş harabelerinin bulunduğu ören yeridir. M.Ö. 2000 yılında Anadolu'ya gelen Hitit'lerin kurduğu ilk şehirdir. Kültepe’nin hemen yanında yer alan Karum’da (Pazarşehir) yapılan kazılarda bu döneme ait çivi yazısı ile çeşitli yazılı tabletler bulunmuş ve bu tabletlerden Asurlu tüccarlarla Hititli yerliler arasındaki ticari ilişkilere ait bilgiler elde edilmiştir. Kültepe, MÖ.4000 yılından Roma Devri sonuna kadar devamlı olarak yerleşme görmüştür.

free_day_035 free_day_034

                                  Sıcaktan bunalan çocuklar, serinlemek için değişik yöntemlere başvurdular.

free_day_057

 

free_day_038 free_day_042

                                      Kaniş ve Karum'da arkeolojik keşif ve kazı faaliyetleri hala devam ediyor.

free_day_060

 

free_day_061 free_day_062

 

free_day_065 free_day_091

Dünyanın ilk tıp medresesi olan Gevher Nesibe, Selçuklu Hükümdarı II. Kılıçarslan'ın kızı olan Gevher Nesibe Sultan'ın vasiyeti üzerine ağabeyi Selçuklu sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1204-1206 yılları arasında Kayseri'de inşa ettirilmiştir.
Anadolu'nun İslam dönemine ait en eski hastahanesi olan bu muhteşem bina günümüzde Tıp Tarihi Müzesi olarak kullanılmaktadır.

free_day_087 free_day_082

                      Gezi sonunda yorgun düşen kimi çocuklar çimlerde kestirirken kimisi de top oynamayı tercih etti.