Mobile menu

Üçüncü Turdan Haberler

IMG_1138Şampiyonanın üçüncü gününde 7  ve 17 yaş kızlar kategorilerinde bugün iki tur oynandı. Diğer yaş gruplarında ise tek tur oynandı.

17 yaş açık kategorisinde Taylan Can Tekeli ve Demre Kerigan karşılaşmasında, karşılıklı şansların olduğu konumda, beyazlar 19.b5! hamlesiyle avantajlı bir konum elde etti. 19...Va5 20.bc6 Fc5!? hamleleriyle siyahlar karşı oyun bulmayı denese de 21. Ad5 0-0 22. Kxc5! hamlelerinden sonra beyazın üstün olduğu açıktı. Geçer c piyonu ve fil çiftini kullanan beyazlar oyunu kazanmayı bildi. Bu kategoride üçüncü tur sonrası ilk sırayı paylaşan dört sporcu bulunuyor. 17 yaş kızlarda bugün oynanan iki tur sonrasında ilk sırayı Aisa Imeeva (RUS) ve Emel Kaya paylaşıyorlar.
15 yaş genelde yedi kişi 2,5 puan ile ilk sırayı paylaşıyor. 15 yaş kızlarda ilk sırada WFM Adriana Pachon (COL) bulunuyor. Bu kategorideki enteresan oyunların birinde Kardelen Cemhan, rakibi Olta Caka'yı güzel bir at fedasıyla 20 hamlede mat etti.


13 yaş genelde ilk sırayı tam puanla üç sporcu paylaşıyor. 1. masada Genç FM'lerimizden Cemil Can Ali Marandi, rakibi Vasily Vasilyev'in 1.d4 hamlesine karşı pasif; fakat sağlam bir devamyolu seçti. Rakibi Vasily'nin açılışı gayet hızlı oynaması bu devamyolunda tecrübeli olduğuna bir işaretti. Özellikle beyazın 17.c5 hamlesi dikkate değerdi. Bu hamle ile beyazlar d4 piyonunu görünürde zayıflatıp, d5 karesini de siyahlara teslim ediyor görünse de, b7 filini uzun süre pasif bırakıp vezir kanadında alan üstünlüğü elde ediyor. Cemil Can'ın bu plana yanıtı gecikmedi. Filini c8'e dönen siyahlar, e5 hamlesiyle e4'teki vezir ve d3'teki kalenin aynı çaprazda bulunmasından yararlanarak beyaz kareli filini tekrar aktifleştirmeyi başardı. Karışıklıklar bittiğinde siyahlar kale fil finalinde bir piyon önde kaldı ve zor da olsa kazanmasını bildi. 13 yaş kızlarda üçüncü tur sonrası iki sporcu ilk sırayı paylaşıyor.
11 yaş genel ve kızlarda ilk sırayı iki kategoride de iki sporcu paylaşıyor.
9 genelde ilk sırayı beş sporcu paylaşırken, 9 yaş kızlarda ilk sırada üç sporcu bulunuyor.
7 yaş gruplarında ilk sırayı her iki kategoride de iki sporcu paylaşıyor.

 

IMG_1070 IMG_1071

6. Dünya Okullar Şampiyonası'nda on beş hakem görev alıyor. Şampiyonanın baş hakemliğini IA H.Güran Ünal yapıyor.

Round3_001

Bugün Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, turnuva salonunu ziyaret ederek maçları izledi ve şampiyona hakkında bilgi aldı.

IMG_1098

                                                                ' Burası biraz soğuk galiba '

IMG_1161 IMG_1082

                                                                ' Kayseri'den herkese merhaba '

IMG_1107

WGM Anastasia Karlovych uluslararası satranç sitelerine şampiyona ile ilgili haber yapmak için Kayseri'de.

IMG_1163

                                                       ' Bir gün dünya şampiyonu ben olacağım '

IMG_1110 IMG_1111

                                                                            Doğal doping

IMG_1140

                                                               ' Umarım bana şans getirirsin '