Mobile menu

Kuala Lumpur Açık’ın Galibi Hou Yifan

houyifanUluslararası Kuala Lumpur Açık Satranç Turnuvası 07-12 Nisan 2010 tarihleri arasında Malezya’da gerçekleşti. 9 tur İsviçre Sistemi üzerinden oynanan turnuvada, 16 yaşına henüz giren, satranç dünyasının harika kızı Çinli Hou Yifan son turdaki rakibi GM Megaranto Susanto ile berabere kalarak 7,5 puan ile şampiyon oldu.

 

Son tura diğer oyuncuların 1 puan önünde giren Yifan 2,300 € ödülün sahibi olurken, GM Nguyen Anh Dung  ve turnuvaya birinci sırada başlayan Gürcü büyükusta Mikheil Mchedlishvili maçlarını kazanarak 7 puan ile turnuvayı  ikinci ve üçüncü sırada bitirdiler.

 

GM Megaranto Susanto, GM Thomas Luther, IM Swapnil Dhopade, GM Dzhumaev Marat, IM Khamrakulov Dzhurabek and IM Ashwin Jayaram ise 9 da 6,5 luk bir skor ile turnuvayı eş puanla 4-9. sırada tamamladılar.

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen açık turnuva, IM ve WIM normu alan beş oyuncu için de başarılı geçmiş oldu. Vakhidov Jahangir, Julius Joseph De Ramos ve Laksana Augusta IM normu alırken, Hindistan’dan iki bayan oyuncu; Bhakti Kulkarni ve Mitali Patil ise WIM normu almayı başardı.