Mobile menu

Dünya Yaş Grupları’nda İkinci Turun Ardından

IMG_64862009 Dünya Yaş Grupları’nın ikinci gününde, dünya çocuklarını Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsoru Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ziyaret etti.

 

Minikler arasında yaşanan mücadeleleri ilgiyle izleyerek heyecana ortak olan Özince, Türkiye ve Dünya Satranç Federasyonu Yönetimi ve basın mensupları ile yediği yemekte şampiyona hakkında daha fazla bilgi edindi.

 

 

IMG_6490

IMG_6486

Ali Nihat Yazıcı Ersin Özince'yi Azeri Takımının Kafile Başkanı IM Fikret Sideifzade ile tanıştırdı. Özince Azeri Milli Takımı'nın 2009 Avrupa Takımlar Şampiyonası'ndaki başarısı ile ilgili tebriklerini iletti.

 

 

IMG_6450

GM Chuchelov

Dünyanın 87 ülkesinden çeşitli kategorilerde yarışan sporculara elit satranç camiasının değerli ustaları antrenörlük yapıyor. GM Arthur Yussupow, GM Vladimir Chuchelov ve 2009 Mart ayında İstanbul’da yapılan İş Bankası Atatürk FIDE Women Grandprix’te Ekvator’u temsilen oynayan IM Martha Fierro Baquero bu ustalardan bir kaçı.

img_5261 IMG_6572

IM Ilya Nyzhnyk iki sene önce de aynı salondaydı

 

Özellikle üst yaş kategorilerinde erken sürprizlerin yaşandığı ikinci turun ardından başlangıç sıralamalarında önemli bir değişiklik olmadı. Sürprizlerden biri; 18 yaş genel kategorinin ikinci masasında mücadele eden Azeri IM Nijat Abasov’un (2522) Rus oyuncu Viacheslav Kulakov ’a (2380) kaybetmesiydi. Bir diğeri ise 18 Yaş bayanlar kategorisi ikinci masasında yaşandı. İki numaralı seri başı Rus WGM Olgay Girya(2340), Sırbistanlı oyuncu WFM Eric Jovana(2163) ile gerçekleşen mücadeleden mağlup ayrılarak şampiyonanın başında hayranlarını hayal kırıklığına uğratmış oldu.

IMG_6548 IMG_6546

GM Mikhail Gurevich, GM Efstratios Grivas ve GM Adrian Michalchishin tarafından eğitim alan Türk oyuncular istikrarlı bir şekilde şampiyonaya devam ediyorlar. 2007 ve 2008 Avrupa Şampiyonu Kübra Öztürk bugünkü maçını kazanarak üçüncü turda üçüncü masaya yükseldi, Kübra’nın Polonyalı WFM Kulon Klaudia ile gerçekleşecek üçüncü tur mücadelesini canlı olarak sanal stadyumlardan izleyebilirsiniz. Bir diğer Türk oyuncu IM Mustafa Yılmaz da Bulgar rakibi Tihomir Janev’i siyah taşlarla yenerek şampiyonaya kayıpsız devam ederken, 10 yaş bayanlar kategorisinde yarışan Şevval Doğan ikinci turda aldığı galibiyetin ardından üçüncü tura iki puanla girdi.

 

IMG_6568

Meksikalı konuğumuz için “Siesta Zamanı”


IMG_6367

Satranç oyuncuları turnuva salonlarında ter dökerken, veliler ve antrenörler salonun dışında içeriden gelecek sporcuları heyecanla beklediler.

 

TURNUVA SAYFASI