Mobile menu

Kosteniuk Şampiyon

 S600448230 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında Konya Rixos Otel’de düzenlenen “Dünya Bayanlar Hızlı Satranç Kupası”  bugün sona erdi. 11 turda topladığı 10 puanla güçlü rakiplerinin önünde birinci olan Dünya Şampiyonu GM Alexandra Kosteniuk’u (RUS), 8 puanla Viktoria Cmilyte (LTU) 7,5 puanla da Tatiana Kosintseva (RUS) takip etti.


Ödül 20.000 $

Mücadele eden 8 sporcu, Dünya Satranç Federasyonu Kasım ayı listesine göre ilk 40 sporcu arasında yer alıyor. Türkiye'yi WIM Betül Cemre Yıldız, WIM Kübra Öztürk ve Nezihe Ezgi Menzi’ nin temsil ettiği organizasyonda toplam para ödülü 20.000 $.

FOTOĞRAF GALERİSİ TURNUVA SAYFASI



“Tekrar Geleceğiz”


8 ülkeden toplam 12 sporcunun mücadele ettiği organizasyon Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Association of Chess Professionals (ACP) Profesyonel Satranççılar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirildi. Katılımcılar organizasyondan çok memnun kaldıklarını ve ülkemize tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.

ulpot

“ Organizatör TSF ”


Bu sene toplam 2500 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonasının ardından 2010 yılına uluslararası organizasyonları ile damga vuracak.

clip_image002